TV: Gerrard Liverpools inbytte frälsare - hat-tricksänkte Napoli

Europa League

Steven Gerrard gjorde hattrick på 14 minuter när Liverpool vände 0—1 till seger med 3—1 hemma mot Napoli i Europa league.

Liverpool och tränaren Roy Hodgson har haft en oerhört tung säsong så här långt. Men nu verkar det ha vänt för storklubben. Två raka segrar i Premier league följdes upp med en magisk andra halvlek mot Napoli.

De italienska gästerna tog ledningen efter en halvtimmes spel då Ezequiel Lavezzi blev frispelad. Liverpool hade svårt att skapa lägen och i paus bytte Hodgson in Steven Gerrard i stället för Milan Jovanovic. Ett byte som skulle bli matchavgörande.

Gerrard fick fart på Liverpool som radade upp målchanser. Till slut kom kvitteringen då Gerrard utnyttjade en svag bakåtpassning och tacklade in bollen. Sedan sköt han 2—1 på straff innan han några minuter senare fastställde slutresultatet till 3—1 med en elegant chipp.

Liverpool leder nu sin grupp, tre poäng före Steaua Bukarest.