TV: Gervinho avgjorde kaosmötet

Europa League

Det rådde kaosartade scener när Feyenoord mötte Roma på Feijenoordstadion.
Trots det blev Gervinho stor matchhjälte när bortalaget gick vidare till Europa Leagues åttondelsfinal.

I en tuff tillställning i Holland utspelades stökiga scener. Bland annat kastades en plastbanan in mot Gervinho från Feyenoord-fansen under första halvlek. Roma tog sedermera ledningen strax innan halvtidsvilan när Adem Ljajic avslutade distinkt från nära håll.

Andra halvlek började på sämsta sätt för Feyenoord när Te Vrede fick ett direkt rött kort efter 53 minuter. Holländarna fortsatte jakten på kvitteringen med tio man, men när hemmafansen återigen skämde ut sig genom att kasta in föremål på planen, valde domaren till slut att avbryta matchen.

När matchen väl återupptogs svarade Feyenoord med att kvittera, efter en fin räd av inhopparen Manu via mitten. Hemmalagets reservmålvakt Erwin Mulder fick trots det rött kort för efter en dispyt med domaren. 1-1 i matchen och 2-2 sammanlagt i returmötet. Glädjen skulle sedermera vara kortvarig när Gervinho gjorde 2-1 efter att Torosidis återigen stod för en fin framspelning.

Holländarna fortsatte att jaga ett mål trots underläget. Romas Skorupski rusade långt ut vilket gav Manu ett bra läge att kvittera, men målvakten stod för en bra räddning. I slutet av matchen skapade båda lagen några kvalificerade lägen, men Roma höll ut och tog en viktig seger som innebär avancemang till nästa omgång.