TV: Helsingborg rånade på poäng - fick kvitteringen bortdömd

Europa League

Det var en jämn match mellan Levante och Helsingborg. Levante vann matchen efter att Helsingborg fått ett mål felaktigt bortdömt.

Levantespelarna firar Juanfrans 1-0

Det var Helsingborg som inledde matchen piggast och i den 19:eminuten hade David Accam ett skott som överlistade målvakten, men en försvarare förhindrade bollen från att gå i mål.

Istället var det Levante som tog ledningen med fem minuter kvar av den första halvleken. Helsingborgsförsvaret hängde inte riktigt med när Levantes offensive vänsterback, Juanfran, utnyttjade en snabbt slagen frispark och placerade in bollen i det bortre hörnet.

Matchen var dock jämn och Helsingborg hade flera vassa kvitteringslägen. Efter 59 spelade minuter skulle Helsingborg också haft 1-1. David Accam löpte sig fri och rullade in bollen i mål, men Accam blev felaktigt avvinkad för offside då Djurdjic aldrig rörde bollen på väg fram till Accam. Så när passen ursprungligen slogs var han på rätt sida.

Helsingborg pressade sedan för ett godkänt kvitteringsmål och hade även en situation i början på andra halvlek där de mycket väl kunde fått straff, men domaren friade och Levante höll undan.

Laguppställningar:

Helsingborg: Hansson - Andersson, Baffo, Larsson, Uronen - Lindström, Mahlangu, Gashi, Bedoya - Accam, Djurdjic.

Levante: Navas - Lopez, Navarro, Ballesteros, Juanfran - Diop, Iborra - Rios, Michel, Juanlu - Angel

Publicerad 2012-09-20 kl 23:10