TV: Juventusfiasko trots vändning

Europa League

JUVENTUS-LECH 3-3
13' Rudnevs, 30' Rudnevs, 45' Chiellini, 50' Chiellini, 68' Del Piero, 90' Rudnevs

Juventus fick polskt besök på Olypmiastadion i Turin och innan ens en kvart av matchen tog gästerna ledningen efter att Felipe Melo sparkat ner sin motståndare i straffområdet. Artjoms Rudnevs utnyttjade straffsparken på bästa sätt och gav gästerna 1-0. Efter en halvtimmes spel uppstod rejäl kalabalik i Juves straffområde när fyra anfallsspelare tryckte på och italienarna inte förmådde få bort bollen. Efter snedsparkar och flipperspel satte till sist Rudnevs sitt andra mål för kvällen.

Resultatet såg ut att stå sig till halvtid men Chiellini tryckte in reduceringen med skallen. Samme Chiellini höll sig framme i inledningen av den andra halvleken när han vid en hörna fick fram vänsterfoten och stötte bollen i mål.

Juventus höll tempot uppe i den andra halvleken. Efter 68 minuters spel var ordningen återställd - Juve var i ledningen efter ett vackert långskott från Alessandro Del Piero men hemmafiaskor blev ändå ett faktum när Rudnevs på tilläggstid fixade en poäng till sitt Lech och ett hattrick till sig själv.

Publicerad 2010-09-16 kl 21:59