TV: Kryss i första semin - fördel Chelsea inför returen

Det är fördel Chelsea inför nästa veckas semifinalretur i Europa League.
Detta efter att Pedro ordnat kryss borta mot Eintracht Frankfurt i möte nummer ett.
- Förhoppningsvis kan vi göra det bra i returen, säger Chelseas Ruben Loftus-Cheek enligt BBC.

Se målen från matchen längre ner i artikeln.

Under torsdagskvällen spelade den första av två semifinalmöten i Europa League mellan Eintracht Frankfurt och Chelsea, där Londonlaget gick in i matchen som favoriter.

Men det var hemmalaget från Tyskland som inledde bäst.

Laget skapade ett tidigt tryck och Chelsea hade uppenbara problem med Frankfurts fart och efter 20 minuters spel skulle ledningsmålet komma.

Luka Jovic, som ligger på andra plats i skytteligan i Bundesliga, fick ett inlägg från Filip Kostic och i höjd med straffpunkten kunde anfallaren nicka in 1-0 för Frankfurt.

Förmodligen hade Frankfurt hoppats på att målet skulle ge ytterligare skjuts i spelet, men i stället tog Chelsea över. Laget tog över bollinnehavet, skapade en del farligheter och till slut skulle man också få utdelning.

Precis innan halvtidsvilan bet sig Chelsea kvar i straffområdet efter en hörna och Pedro testade avslut med vänsterfoten. Skottet var välplacerat och Kevin Trapp i Frankfurt-målet hade inte mycket att göra på Chelsea kvitteringsmål.

I andra halvlek tog Chelsea över spelet än mer och Frankfurt fick kämpa för att freda sitt mål. Bland annat hade David Luiz en stenhård frispark som prickade ribban men i slutet av halvleken tryckte hemmalaget på för ett ledningsmål. Frankfurt skapade mängder av chanser och närmast av alla var kanske mittbacken David Abraham, men hans avslut på hörna med fem minuter kvar gick utanför målramen.

Matchen slutade 1-1 och inför returen på Stamford Bridge om en vecka är det fördel Chelsea som går in i matchen med ett viktigt bortamål i ryggen.

Chelseas Ruben Loftus-Cheek till BT Sports enligt BBC:

- Jorginho dikterade spelet. Han får spelare på sig och det ger mig utrymme och utmana spelare. I andra halvlek hade vi det mesta av spelet och hade kontroll bortsett från ett par kontringar.

- Vi var hela tiden ett hot. Atmosfären var högljudd och jag gillade verkligen att spela i den här miljön. Förhoppningsvis kan vi göra det bra i returen.

Chelsea-tränaren Maurizio Sarri på presskonferensen enligt Uefa:

- Vi hade tre, fyra bra möjligheter och kunde gjort fler mål. Vi måste vara försiktiga på hemmaplan och spela med samma inställning som i slutet av första halvlek och i början av andra. Vi måste hålla i bollen bra eftersom att Frankfurt är farliga i omställningsspelet.

Eintracht Frankfurt: Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Da Costa, Rode, Fernandes, Falette - Gacinovic, Jovic, Kostic.

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen, Luiz, Palmieri - Kante, Jorginho, Loftus-Cheek - Pedro, Giroud, Willian.