TV: Malmö FF förlorade tungt mot Genk i EL – förlustfria sviten på 19 matcher bruten

Europa League

GENK. Malmö FF:s förlustfria svit slutade på 19 raka matcher. Laget förlorade den första gruppspelsmatchen i Europa League, borta mot belgiska Genk (2-0).

I spelaren visas torsdagens Sporten med höjdpunkterna från Genk-MFF.

För tolfte gången på 2000-talet gick ett svenskt lag in i ett gruppspel i en europeisk cup. Malmö FF, i samma grupp som Besiktas, Genk, och Sarpsborg, där en bortamatch i Belgien var först ut, mot ett Genk som kört över Bröndby med totalt 9-4 i kvalrundan.

I den lilla industristaden uppe i nordöstra Belgien så hade MFF svårt att sätta egen karaktär på matchen. Genk hade när första halvlek summerades nästan två tredjedelar av bollinnehavet, 12-2 i avslutsstatistiken, och 1-0 i mål. Målet kom efter att Behrang Safari slagit en felpess, Genk kontrade, och Leonard Trossard gjort mål.

Uwe Rösler försökte jobba på att vända matchen. Arnor Traustason kom in för Marcus Antonsson, vilket skiftade runt positionerna och gav MFF mer stabilitet. Lite från ingenstans kom dock 2-0. Genkspelare tog ett skott, returen studsade turligt fram till Mbwana Samatta som gjorde sitt tionde mål på tolv matcher. Andreas Vindheim upphävde offsiden efter att inte ha sprungit upp efter det slagna inlägget. Det var ett mål som i stort stängde matchen.

MFF hade under 90 minuter svårt att skapa de farliga lägena, få spelare imponerade, och i vissa sekvenser syntes kvalitetsskillnaden. Rösler fortsatte att göra några små förändringar i slutet också, men det gav låg effekt. I slutet av matchen var det närmare 3-0 än 2-1. När klockan klickade upp mot 90 så hade MFF fortfarande bara två avslut, bägge i första halvlek, samtidigt som Genk låg på 23. Rasmus Bengtsson hade visserligen en boll sent inne, men vinkades korrekt av för offside inför drygt 11500 åskådare.

I den andra gruppspelsmatchen under kvällen vann Besiktas mot Sarpsborg. MFF:s nästa ligamatch är mot Kalmar FF på söndag, och nästa match i Europa League är mot Besiktas hemma om två veckor.

Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen – Berge, Malinovskyi – Ndongala (72'), Pozuelo (76'), Trossard – Samatta (86')

Inhoppare: Paintsil (72'), Seck (76'), Ingvartsen (86')

Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Safari (80') – Lewicki, Bachirou, Christiansen (86'), Rieks – Antonsson (55'), Rosenberg

Inhoppare: Traustason (55'), Binaku (80'), Gall (86')