Europa League

Malmö FF vann inte en enda match i Europa League.
0-2 mot Austria Wien betyder att laget är näst sämst i hela turneringen.

Inledningsvis kändes spelmönstret igen från det förra mötet mellan lagen, MFF hade spelövertaget medan Austria Wien förlitade sig på snabba omställningar i sitt offensiva spel. Men österrikarna hade problem med att få igång passningsspelet och spelomställningarna var också krampaktiga och många gånger tempolösa.

MFF hade större delen av bollinnehavet i första halvlek, utan att för den delen skapa några direkta målchanser. Daniel Andersson, som spelade sin sista match i klubben, var tillbaka i sin centrala mittfältsroll och det var också via MFF-veteranen som mycket av spelet dirigerades. Men bland annat Mathias Ranégie hade märkbart svårt i sina bollmottagningar vilket gjorde det svårt för MFF framåt. Defensivt höll dock MFF ihop spelet mycket väl.

- Vi spelade riktigt bra i den första halvleken, under tio-femton minuter så spelade vi vår bästa fotbolls hittills i Europa League, säger MFF:s tränare Rikard Norling.

Efter pausen drog dock Austria Wien upp tempot rejält och MFF fick svårt att hänga med i defensiven. En bit in i den andra halvleken gav också hemmalagets offensiva tryck utdelning. Under några få minuter svarade MFF-keepern Johan Dahlin för två mycket kvalificerade räddningar innan han var tvungen att kapitulera för ett pressat skott från Michael Liendl.

- Det är ett bra lag vi möter och vi får jobba hårt i andra halvlek. Vår energi går ned och vi tappar positionerna något, vilket de tar vara på. Vi hade förhoppningar att vi skulle kunna fortsätta med samma spel i andra halvlek, inte minst försvarsspelet, men vi orkar inte riktigt, säger Rikard Norling.

Efter österrikarnas ledningsmål tilläts Malmö sticka upp i några kontringar innan den notoriske målskytten Nacer Barazite, sin vana trogen i Europa League, definitivt stängde matchen med sitt 2-0 i 80:e minuten.

Men Austria Wiens seger räckte inte för avancemang då Metalist Kharkiv spelade oavgjort mot AZ Alkmaar, ett resultat som innebär att holländarna är vidare. För MFF väntar nu en välbehövlig vila efter lagets rekordlånga säsong, i januari inleder Rikard Norling träningen igen med sina mannar för nästa säsong.