TV: Manchester United enkelt vidare i Europa League – efter Brügge-försvararens hjärnsläpp

Simon Deli kastade sig och räddade Daniel James skott i mitten av första halvleken.
Problemet för Simon Deli är att han är utespelet, vilket gav honom ett rött kort och Manchester United en behaglig resa till Europa League-avancemang.
- Fotbollen vi spelar ibland gör mig väldigt nöjd, säger managern Ole Gunnar Solskjær enligt BBC.

Manchester United fick med sig 1-1 från bortamötet i Europa League mot Club Brügge. Trots att United var skakat på bortaplan blev det en behaglig resa på Old Trafford.

För efter dryga halva första halvleken gav Brügge ett jätteläge till United att ta sig vidare i dubbelmötet. Simon Deli fick ett totalt hjärnsläpp och valde att kasta sig i straffområdet och rädda Daniel James skott med en utsträckt hand. Problemet? Deli är inte målvakt, det är Simon Mignolet som av bilderna att döma hade haft en möjlighet att rädda James skott om det hade gått på mål. Bruno Fernandes tog hand om straffen och rullade enkelt in 1-0 för United.

Bara några mintuer senare hade United även gjort 2-0. Fernandes slog en öppnande boll till Juan Mata, som spelade fram Odion Ighalo till att kunna göra första målet i Unitedtröjan sedan han kom till klubben i januari. Innan halvleken var över hade även Scott McTominay gjort 3-0 genom att han behärskat tryckte in vid ena stolpen.

United spelade enkelt av resten av matchen och innan matchen var slut hade även Fred gjort både 4-0 och 5-0. Sammanlagt slutade dubbelmötet 6-1 till United, som nu tar sig vidare till åttondelsfinal.

- Fotbollen vi spelar ibland gör mig väldigt nöjd. Vi startade matchen med bra intentioner. Vi spelade med en god rytm och intention i vårt spel och vi gjorde några härliga mål, säger managern Ole Gunnar Solskjær enligt BBC.

- Vi släpper inte in mål, vilket är viktigt men i dag spelade vi på det sätt vi vill spela på. Spelarna ler, de spelar med självförtroende och det är vad vi vill. De nya spelarna har tagit med det.

Manchester United: Romero – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw – Fred, McTominay – Mata, Fernandes, James - Ighalo

Club Brügge: Mignolet – Mata, Mechele, Deli, Ricca – Kossounou, Vanaken, Rits – Tau, Okereke, De Cuyper