TV: MFF mosat i Holland - se Alkmaars utklassning

AZ Alkmaar utnyttjade alla chanser som gavs.
4-1-slutade utklassningen i Europa league.

- Det går inte att bete sig som vi gör, sade Malmös Jimmy Durmaz till TV4 Sport.

Malmös försvarsspel före paus höll knappt allsvensk klass.

När det ställdes mot Hollands målgladaste fotbollslag — 21—1 på de fem senaste matcherna — blev resultatet genant.

Det hade gått 20 minuter av den första gruppspelsmatchen när Jozy Altidor hittade en lucka från tolv—tretton meter och dundrade in ledningsmålet. En fantastisk prestation, samtidigt som Ivo Pekalski var allt för passiv.

2—0-målet låg Malmös Ricardinho bakom, med god assistans av domaren Ivan Bebek.

I stället för att följa med den framrusande Roy Beerens sträckte Ricardinho bara ut benet och fällde sin motståndare.

Det skedde utanför straffområdet och borde ha resulterat i en frispark.

Men Bebek pekade på straffpunkten och Rasmus Elm, majestätisk på Alkmaars mittfält, gjorde inget misstag.

- Vi låter dem jaga och skapar mycket chanser. De blir trötta, sade Rasmus Elm.

Elm har hittat formen efter några skadefyllda säsonger. Torsdagens insats var ett argument för att han, och inte Anders Svensson, ska ha platsen på det svenska mittfältet i EM-kvalmatcherna mot Finland och Holland i oktober.

- Kroppen är med bra. Allt flyter på, konstaterade Elm.

3—0 satte Adam Maher sedan Pontus Jansson misslyckats med en rensning i 39:e minuten.

Siffrorna speglade dock inte helt vad som hände före paus.

Alkmaar var kusligt effektivt.

- Det ska inte stå 3—0 i halvtid. De skapade inte så stora chanser, tyckte Jimmy Durmaz.

4—0 kom tidigt i andra halvlek. Daniel Larsson gjorde Malmös reduceringsmål på straff.

- Vi som lag har definitivt lärt oss något, sade Durmaz.