Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

TV: MFF nära Europafiasko

Mathias Ranégies reduceringsmål kom för sent. Svenskt slarv och mängder av missar bäddade för Malmös 1—2-förlust hemma mot Austria Wien i Europa league.

Den som vill vinna måste sätta sina chanser. Svårare än så är det faktiskt inte. Därför fick Malmö FF inte med sig någon poäng trots en massiv forcering mot slutet.

- Det är naturligtvis en besvikelse för oss. Spelarna förtjänar inte riktigt det här resultatet efter den här prestationen, säger MFF:s tränare Rikard Norling.

När Mathias Ranégie lyfte från marken och nickade in 1—2-målet återstod åtta minuter av ordinarie matchtid. På tok för lite sett till den ineffektivitet som Malmö visat upp under matchen.

- Vi hade lite otur, summerar Ranégie.

Både lagen kom från en förlust i förra omgången — och om det var någon match som Malmö skulle vinna i Europa leagues gruppspel så var det nog den här.

- Det här var ett lag vi skulle slå hemma. Det var inget snack om det, säger Ranégie.

Men då gällde det dels att sätta chanserna, dels att inte göra några misstag. För i Europa går misstag sällan ostraffade.

- Så är det absolut. Det är vi medvetna om också. Men vi måste våga spela fotboll på hemmaplan, och då får man riskera att tappa en boll också, säger Mathias Ranégie.

Jimmy Durmaz fick erfara vad det kan innebära redan efter 16 minuter.

Malmös högerback Ulrich Vinzents gick framåt. Durmaz slarvade på mitten — och innan han visste ordet av hade bollen gått via hålet bakom Vinzents till en omarkerad Nacer Barazite som kunde prickskjuta 1—0 till gästerna.

Malmö skapade flera lägen matchen igenom, men till skillnad från sina gäster lyckades hemmaspelarna inte förvalta sina chanser. Austria Wien spelade koncentrerat efter ledningsmålet och väntade på sina lägen.

Nästa kom i den 36:e minuten när bollen nådde Alexander Grünwald i Malmös straffområde. Gästernas nummer tio gjorde inget misstag och 2—0-målet visade sig räcka för Austria Wien.

Malmö är efter två omgångar ensamt utan seger Europa leagues grupp G. Men Mathias Ranégie är optimistisk.

- Vi har ingenting att förlora nu. Vi går ut och kör och försöker tro på det. De här kan vi slå borta, det är inget snack om det.

Publicerad 2011-09-30 kl 00:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons