TV: MFF utan seger i Europa

Europa League

Malmö FF:s minimala chans att ta sig vidare från gruppspelet i Europa league försvann i den ukrainska natten.
Metalist Charkiv hemmabesegrade MFF med 3—1 (0—0).

Med fyra raka förluster har Malmö FF bara äran att spela för i de två sista matcherna i grupp G. Laget stod dock upp väl mot Metalist Charkiv med en hel bunt argentinare och brasilianare i startelvan.

Charkiv har ännu inte förlorat i den inhemska ligan. Och inte heller i Europa league, där laget leder gruppen klart. Det dröjde dock till 46:e minuten innan Charkiv spräckte nollan mot Malmö FF. Vindsnabbe brassen Taison fick bollen vid mittcirkeln och sprang rätt genom Malmös försvar och lättade bollen förbi Johan Dahlin. Taison gjorde även 2—0 med en frispark som rann rätt genom allt och alla och spelade dessutom fram till 3—0-mål i slutskedet.

Häcken-förvärvet Mathias Ranégies excellenta reducering i 66:e minuten slog ned som en blixt. Ranégie vände bort en motståndare och sköt ett välriktat skott med vänsterfoten som letade sig in vid Charkiv-målvakten Vladimir Disljenkovic vänstra stolpe.

Det kanske blir svenskt avancemang från grupp G ändå. AZ Alkmaars mittfältsduo Rasmus Elm och Pontus Wernbloom satte stor prägel på bortamötet med Austria Wien och bidrog till 2—2-resultatet. Elm satte en straff till 1—0 och lade också den hörna som Wernbloom nickade in i 44:e minuten.

PSV Eindhoven fick oväntat nöja sig med en poäng hemma mot gruppjumbon Hapoel Tel Aviv. Ola Toivonen reducerade till 2—3 och Kevin Strootman kvitterade till 3—3 i slutminuterna. PSV Eindhoven leder ändå grupp C på tio poäng och är klart för avancemang.

Andreas Isaksson stod i mål i PSV Eindhoven och landslagskollegan Johan Wiland spelade hela matchen för FC Köpenhamn, som föll hemma mot Hannover med 1—2. Det gjorde Köpenhamns läge betydligt svårare i grupp B. Laget är fyra poäng efter både Standard Liege och Hannover med två matcher kvar.