TV: Napoli körde över AIK

Europa League

Trots bra spel under den första halvleken åkte AIK på en 4-0 förlust när laget mötte Napoli på bortaplan. Eduardo Vargas, som aldrig tidigare gjort mål för Napoli, stod för ett hattrick.

Napoli valde att spela ett B-lag mot AIK i Europa League. Trots det, och att AIK stod upp bra i den första halvleken, vann Napoli matchen med 4-0.

Det tog bara sex minuter innan Napoli gjorde sitt första mål för kvällen. Eduardo Vargas fick en långboll från Gamberini, vände bort Nils-Eric Johansson, och placerade in 1-0 bakom Ivan Turina. Målet var Vargas första mål för Napoli och det skulle komma fler.

Dock inte i den första halvleken, AIK tog över spelet och skapade flera målchanser, men något mål gjorde man inte.

I början av den andra halvleken byttes Marek Hamsik in och precis som i den första halvleken gjorde Napoli mål snabbt. Den här gången tog det bara en minut för Vargas att placera in ännu ett mål efter en djupledsboll.

Med lite drygt tjugo minuter kvar av matchen satte Vargas sitt tredje mål för dagen och fullbordade därmed sitt hattrick. Den här gången var det inbytte Hamsik som stod för assisten.

I den 73:e minuten hamnade Hamsik i fokus av en helt annan anledning. Slovaken drog på sig ett rött kort efter en ful eftersläng mot Nils-Eric Johansson. Efter en tuff satsning från Johansson sparkade Hamsik efter AIK-spelaren och fick rött kort direkt.

Trots att AIK var en man mer på planen skapade laget inte några fler vassa chanser. Istället var det Napoli som fastställde slutresultatet 4-0 när Dzemaili drog på ett skott några meter utanför straffområdet. Skottet tog på Daniel Majstorović, vilket ställde Turina i AIK-målet.

Laguppställningar:

AIK: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Per Karlsson, Daniel Majstorović, Nils-Eric Johansson - Lalawélé Atakora, Helgi Daníelsson, Celso Borges, Martin Kayongo-Mutumba - Mohamed Bangura, Kwame Amponsah Karikari

Avbytare: Kyriakos Stamatopoulos, Niklas Backman, Robin Quaison, Ibrahim Moro, Daniel Gustavsson , Viktor Lundberg , Henok Goitom.

Napoli: Rosati - Gamberini, Fernandez, Aronica - Mesto, Behrami, Donadel, El Kaddouri, Dossena - Insigne, Vargas

Avbytare: De Sanctis, P. Cannavaro, Dzemaili, Hamsik, Pandev, Uvini, Zuniga

Publicerad 2012-09-20 kl 20:58