TV: Ny Europa League-seger för Östersund – Nouri straffhjälte

Östersunds sanslösa Europa-resa fortsätter.
Mot Hertha Berlin kom andra raka segern för jämtarna.
- Det är ren lycka. Jag är väldigt glad, säger målvakten Aly Keita efter segern.

Se höjdpunkterna från Östersunds seger i Sporten i spelaren ovan.

Östersund inledde Europa League-gruppspelet med att bortaslå Zorja Luhansk med 2-0. I den första hemmamatchen gästade Hertha Berlin på Jämtkraft Arena. Då fortsatte jämtarna att överraska och tog en ny seger - efter en riktig kämpainsats.

Det var väldigt mycket Hertha i matchinledningen. I den sjunde minuten löpte sig gästernas Alexander Esswein fri. Men Österssundsmålvakten Aly Keita kom ut bra och lyckades rädda friläget.

Fem minuter senare var det nära igen för Hertha. Valentino Lazaro nickade från nära håll men Keita räddade fint. På returen skulle Vedad Ibisevic bara raka in bollen men Ronald Mukiibi hann emellan och lyckades styra undan skottet.

Efter Herthas superlägen var det istället Östersund som skulle ta ledningen. Efter en hands fick hemmalaget straff, lagkaptenen Brwa Nouri klev fram och satte säkert 1-0.

Målet blev det enda i matchens första halvlek.

I den andra halvleken tog Hertha Berlin över allt mer ju längre matchen gick. ÖFK stack upp och hade en del farliga lägen, men fick mest försvara sig.

Det blev en riktigt svettig avslutning på matchen, där Hertha bland annat kunde ha fått straff vid en handssituation i ÖFK:s straffområde.

Men Östersund höll undan för tyskarna och tog en 1-0-seger hemma på Jämtkraft Arena. Det allsvenska laget toppar sin Europa League-grupp med sex poäng.

- Det är ren lycka. Jag är väldigt glad. Det är roligt för Östersund och för oss i laget, säger målvakten Aly Keita efter segern.

I den andra matchen i gruppen vann Zorja med 1-0 mot Athletic Bilbao på bortaplan. Det betyder att Zorja är tvåa bakom ÖFK med tre poäng. Bilbao och Hertha Berlin har en poäng vardera.

- Vi går ut för att vinna varje match, men vi måste vara ödmjuka också som alltid. Det kommer att vara tufft men vi går ut för att vinna varje match, säger Aly Keita.

Går ni till slutspel nu?
- Vi tar en match i taget, men vi räknar med att vinna nästa match också.

Segern innebär också att Östersund kan inkassera 360 000 euro, motsvarande cirka 3,5 miljoner kronor i prispengar. Det kan adderas till de cirka 25 miljoner man redan fått i och med avancemanget till gruppspelet, plus 3,5 miljoner för segern mot Zorja.

Lagens startelvor:

Östersund: Keita - Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Somi - Edwards, Bachirou, Nouri, Sema - Ghoddos, Gero.

Hertha: Kraft - Pekarik, Langkamp, Stark, Torunarigha - Weiser, Lustenberger, Skjelbred, Lazaro - Ibisevic, Esswein.