Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
43v

TV: ÖFK-fans köade i snöyran för Arsenal-biljetter: "Har stått här sedan klockan fem"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östersund släppte i dag biljetterna till Europa Leauge-mötet med Arsenal.
Ett hel del supportrar köade för att få tag i en plåt.
- Det här är det största som har hänt Östersund i idrottsväg, säger ÖFK-supportern Morgan Nystrand.

15 februari spelar Östersund det första mötet med Arsenal i Europa Leagues sextondelsfinal. I dag släppte man biljetter till matchen för de supportrar som köpt säsongsbiljetter, där klubbshopen öppnade klockan 12. Men redan långt innan hade en kö bildats utanför shopen, berättar supportern Morgan Nystrand.

- Jag var här klockan fem. Jag ångrar det inte, det är värt varenda minut. Det här är det största som har hänt Östersund i idrottsväg, berättar han.

- Jag har inte missat en hemmamatch på två år. Hade jag missat den här... Då hade jag gråtit.

ÖFK:s medieansvarige Patrick Sjöö vittnar om det stora intresset för matchen i Östersund.

- Just nu pratar alla... Eller just nu, alla har pratat om den här matchen sedan vi fick lottningen. Just nu förstår man inte riktigt att man bor i en vinterstad, för tidigare år har det snackats alpint och längdskidor. Det här går ju av stapeln mitt i vinter-OS, och vi brukar ha många som är med det, men nu pratar folk mer om en fotbollsmatch i Östersund än vinter-OS. Där kan man se att intresset är enormt, säger Sjöö till Fotbollskanalen.

Med mindre än en månad ligger en hel del snö i Östersund, och arbetet med att få Jämtkraft Arena spelbar till matchen har redan påbörjats.

- Vi kommer skotta av hela arenan. Det är inte bara planen, det är ju fullt med snö på läktaren och överallt. Vi har använt snökanoner på läktaren i dag för att det inte ska bli ett megajobb, för i början av februari ska laget träna där. Då drar man på högsta värmen på planen så att den är spelbar, så då ska det inte vara något problem med att spela, säger Sjöö.

- Om man tittar tillbaka fem år i tiden så har mitten av februari inte varit så kall som 20 minusgrader i Östersund, det har varit betydligt mildare. Skulle det bli kallare än 15 minusgrader får Arsenal en fråga om de vill skjuta upp matchen, och då kan den flyttas fram en dag. Men jag tror inte att någon vill det egentligen.

Se ett inslag från biljettsläppet i spelaren ovan.

Publicerad 2018-01-17 kl 13:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons