TV: Östersund vidare i EL-kvalet efter bragdmatch i Turkiet

Europa League

Östersund är sensationellt vidare i EL-kvalet efter att ha slagit ut Galatasaray. Brwa Nouri var iskall från straffpunkten och såg till att man ordnade oavgjort i Turkiet.
- Det var ett av de stoltaste ögonblicken i min karriär, säger tränaren Graham Potter till Expressen.

Östersund stod för en stor skräll i första mötet på Jämtkraft arena. Man nollade Galatasaray och mål från Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt innebar att man hade ett fördelaktigt utgångsläge inför torsdagens returmöte i Istanbul.

Det var en inledningsvis chansfattig match och båda lagen slarvade en del i passningsspelet. Östersund fick till ett avslut på mål efter drygt tio minuters spel när Tom Pettersson mötte Ken Semas hörna med pannan. Nicken gick dock rakt på Fernando Muslera.

Galatasaray växte in i matchen och i den 27:e minuten bröt Yasin Öztekin inåt i banan och fick till ett avslut som letade sig strax utanför Keitas vänstra stolpe. Hemmalaget växlade upp tempot efterhand och några minuter före halvtid fick Bafetimbi Gomis på en nick som letade sig strax utanför.

Kort senare var det oerhört nära ett ledningsmål för Galatasaray. Men Östersund hade marginalerna med sig och Sinan Gumus sköt i stolpen.

Efter knappt en timme spelad tilldömdes Östersund en straffspark sedan Saman Ghoddos rivits ner av Fernando Muslera. Brwa Nouri stegade fram och förvaltade den på bästa sätt när han iskallt sköt mitt i mål.

När drygt 20 minuter återstod kom kvitteringen för Galatasaray genom Ahmet Calik. Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål under slutminuterna men Östersund lyckades hålla undan och matchen slutade 1-1.

- Spelarna var otroliga. Vi var tvungna att försvara oss i en riktigt fientlig miljö. Fansen här var fantastiska. Så det var inte enkelt för oss att hålla i bollen eller skapa för många anfall, säger Potter till Expressen.

Därmed blev superskrällen ett faktum - Östersund är sensationellt vidare i Europa League-kvalet efter totalt 3-1.

- Allt beröm till spelarna. Fansens reaktion här visar hur bra vi var, säger han till tidningen.

Se sammandraget från matchen i spelaren.

Startelvor

Galatasaray: Muslera; Linnes, Maicon, Calik, Carole; Inan, Cigerci; Gümüş, Belhanda, Öztekin; Gomis

Östersund: Keita; Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson; Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren; Ghoddos, Gero, Sema.