TV: PSV-svenskarnas tunga kväll - Benfica vann enkelt

Europa League

Ola Toivonen kom inte till spel, Andreas Isaksson fick släppa fyra och Marcus Berg byttes ut. Samtidigt vann Benfica med 4-1 i Europa League-kvarten.

Det blev ingen rolig kväll för PSV Eindhoven, även om det så helt okej ut inledningsvis. Marcus Berg fick matchens bästa chans i Portugal när han efter cirka 20 minuter nickade utanför. Det var Dzsudzsak som tog sig förbi sin försvarare på kanten och fixade sig ett läge för att slå ett inlägg. Med en väl avvägd boll hittade han Berg, som i ett mycket fint läge nickade utanför.

Lite senare kontrade Benfica och bollen hamnade till slut vid Pablo Aimars fötter, som innanför straffområdet drog till direkt - mellan benen på Isaksson. Kort därefter kom tvåan, när Benfica anföll via högerkanten och slog in bollen i mitten. Där kunde Salvio stöta in 2-0, samtidigt som Isaksson fick en smäll på knäet och blev liggandes.

Isaksson kunde resa sig och fullfölja i den andra halvleken. Det blev dock inte roligare för honom där. Salvio frispelades till höger och sköt in 3-0 via stolpen, vilket innebar att PSV var i ett oerhört svårt läge om man skulle ha någon chans på en semifinal.

Då plockade man ut Berg, som ju haft en tuff säsong i PSV, och bara minuten senare reducerade det holländska laget. Målskytt: Labyad.

Benfica skulle dock, fullt rättvist, göra ytterligare ett mål. Saviola satte 4-1 och Benfica har ett oerhört bra läge till returen.

Benfica: Roberto; Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fabio Coentrao; Salvio, Javi Garcia, Gaitan; Saviola, Aimar, Oscar Cardozo

PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Bouma, Pieters; Hutchinson, Bakkal, Engelaar; Lens, Berg, Dzsudzsak

Publicerad 2011-04-07 kl 23:22