TV: Rosenbergs drömavslutning på Stadion - segermål i minut 96 mot Dynamo Kiev

Europa League

MALMÖ. Malmö FF var på väg mot oavgjort hemma mot Dynamo Kiev. Då gjorde han mål. Markus Rosenberg gjorde 4-3 på stopptid i sin sista match på Stadion.
- Det var känslosamt, säger Markus Rosenberg i Kanal 9:s sändning.

Se höjdpunkterna från Rosenbergs drömslut på Stadion i Sporten i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG

Tifot tillägnat Markus Rosenberg i hans sista match hade knappt hunnit tas ner innan Malmö FF gjorde 1-0 mot Dynamo Kiev i Europa League-gruppspelet. MFF tryckte på från första sekund, fixade en hörna, och efter drygt en minut var Rasmus Bengtsson målskytt när han stötte in bollen från nära håll.

Målet var inte ett tecken på en kommande dominans. Istället var det Dynamo Kiev som fick kontroll och som inledande kvarten hade två stora målchanser där Johan Dahlin räddade.

Ytterligare ett par minuter kom det logiska 1-1-målet. Dynamo Kiev var ute på högerkanten, och vänsterbacken Vitalij Mykolenko smög fram och var helt fri inne i straffområdet till att lägga in bollen.

Efter det lugnade matchen ner sig. Det var en period på 20 minuter där det inte var ett enda avslut. Då gjorde plötsligt Dynamo Kiev 1-2, den gången via supertalangen Viktor Tsyhankov, vilket stod sig till halvtid i en första halvlek där MFF hade stora problem.

Uwe Rösler agerade genom att byta in Erdal Rakip i halvtid, Rakip som gjorde en fin träningsmatch mot Odense förra veckan men som innan det varit petad.

Och det tog bara tio minuter innan det var en ny vändning. Först fick Rosenberg göra mål i sin sista Stadion-match, och sedan var det Rakip som gjorde 3-2. Ytterligare tio minuter senare åkte Dynamo Kiev på en utvisning, och MFF hade plötsligt ett riktigt fint läge att vinna trots den svaga första halvleken.

- Det blev ett jättebra inhopp och jag var inbladad i de flesta målen. Det var fantastiskt med hur det slutade, vinst i 96:e minuten. Det var lite stressigt i slutet, men vi tryckte på mer och mer med en man mer på planen. Till slut fick "Mackan" göra det. Jag är glad för hans skull. Vi spelade mycket bättre än dem, säger Erdal Rakip i Kanal 9:s sändning.

Dynamo Kiev hittade dock lite kraft till att börja forcera, och via en fast situation kom nästa upphämtning. Benjamin Verbic tog avslutet till 3-3 i minut 77.

Det var sex tilläggsminuter, och när det såg ut som att vinsten hade glidit MFF ur händerna så dök han upp. Rosenberg gjorde 4-3, genom att stöta in ett inspel, och MFF vann mot Dynamo Kiev.

- De var otroligt bra. Det var tur vi fick ett tidigt mål. Det gick undan sedan efter 1-0. De var otroligt snabba och hittade in mycket på vänsterkanten. Vi fick inte alls tag på dem i hela första halvlek, men i andra halvlek stängde vi det lite bättre. Det var en jäkla öppen match. Det var två lag som var otroligt bra med boll och kanske lite mindre bra utan boll i den här matchen, säger Rosenberg i Kanal 9:s sändning.

Rosenberg berättar också att han inför matchen blev berörd av hemmasupportrarnas hyllningar med ett stort tifo.

- Det var känslosamt, det var det, men jag tycker ändå att jag hittade hyfsat fokus ändå. Det var tufft att komma in när jag såg allt. Då tappade jag det lite. Det var känslosamt, men när man väl är inne i matchen släpper det lite och det blev det helt okej fokus, säger han och fortsätter:

- Den kärleken jag får ger jag tillbaka. Det är svårt att beskriva.

Malmö FF har därmed nu fortsatt chans att gå vidare till sextondelsfinal i Europa League. MFF är tvåa, en poäng bakom FC Köpenhamn i gruppledning, medan Dynamo Kiev är trea med två poäng upp till MFF. Skånelaget behöver, vid vinst för Dynamo Kiev mot Lugano, besegra FCK för att gå vidare till sextondelsfinal. Detta med anledning av att Dynamo Kiev har bättre resultat i inbördes möten med Malmö FF, med fler gjorda bortamål.

Malmö FF: Dahlin - Nielsen, Bengtsson, Safari (90') - Larsson (79’), Bachirou, Innocent (46’), Traustason, Rieks - Rosenberg, Berget

Inhoppare: Rakip (46’), Molins (79’), Knudsen (90')

Dynamo Kiev: Buschan - Kedziora, Sjabanov, Kádár, Mykolenko - Bujalskij (89'), Sydortjuk, Sjepeljev (71’) - Tsyhankov, Besjedin, Verbic (81’)

Inhoppare: Sjaparenko (71’), Karavajev (81’), Harmasj (89’)