TV: Se Zenits fiffiga hörnfint som gav 1-0 - men Young Boys vände

Europa League

Zenit S:t Petersburg måste ha tränat hörnor inför Europa League-matchen mot Young Boys. Dock räckte inte den luriga varianten - Young Boys vände och vann.

Schweiziska Young Boys tog emot ryska Zenit S:t Petersburg i Europa Leagues sextondelsfinal.

En fiffig hörnfint gav Zenit ledningen. Hörnläggaren touchade bollen och joggade sedan inåt planen - till synes för att byta hörnläggare. Young Boys slappnade av - då passade en annan Zenitspelare på att ta bollen från hörnet och driva in den mot mål.

Kort inlägg och pang! 1-0 till Zenit av Lombaerts.

Young Boys kvitterade dock i den andra halvleken. Bosniern Senad Lulic fick bollen rättvänd på offensiv planhalva, spelade bollen snyggt mellan två Zenitförsvarare och ryckte förbi. Zenits målvakt Malafejev gick ut men Lulic var iskall när han chippade bollen in i mål. 1-1.

Schweizarna skulle även få sista ordet. Tre minuter in på övertiden spelade sig laget metodiskt fram till ett läge i straffområdet - och inhopparen Emmanuel Mayuka sköt behärskat in segermålet lågt vid bortre stolpen. Hemmavinst i Bern alltså.

Publicerad 2011-02-17 kl 23:22