TV: Svajiga försvar när Liverpool vann målfest

Europa League

Äntligen en vinst för Brendan Rodgers.

Det var fullt blås åt båda håll när Liverpool slog Young Boys med 5-3 i Bern.

Liverpool väntar på sin första trepoängare i ligan och har inte vunnit sedan man slog Hearts i kvalet till Europa League. Men nu var det äntligen dags för Brendan Rodgers att kamma hem tre poäng och han gjorde det med ett reservbetonat lag.

Det var en match som till stor del präglades av försvarsmisstag. Liverpools 1-0 kom i fjärde minuten då Stuart Downing slog ett inlägg in framför mål där det inte finns en enda Liverpoolspelare. Men, Spycher misslyckades med sin bortnickning och träffade Ojala rakt i ansiktet varpå bollen ändrade riktning och studsade in i mål bakom en ställd målvakt.

Och nästa mål kom även det efter ett försvarsmisstag. Alexander Farerud som startade för Young Boys pressade förtjänstfullt Liverpoolförsvaret som inte lyckades bestämma sig för vem som skulle få undan bollen. Efter fumligt försvarsspel hamnade den istället hos Nuzzolo som kunde kvittera.

Liverpool fann sig dock snabbt efter kvitteringen. Nuri Sahins slog en hörna från vänster som hittade fram till Andre Wisdom som kunde göra 2-1 till Liverpool. Det var 19-årige Wisdoms första start och första mål i Liverpooltröjan.

I andra halvlek fick sedan Ojala revansch för det dråpliga självmålet i första halvlek. Liverpool tappade markeringen på honom och han kunde med precision nicka in 2-2. Och drygt tio minuter senare var det Young Boys tur att ta ledningen. Bobadilla höll undan för Carragher och spelade fram Zarate som med en läcker chip lyfte bollen över Jones i Liverpools mål.

Men Liverpool kunde återigen svara med ett snabbt mål. Coates nickade en Downing hörna mot mål som Borini förlängde för 3-3.

Och i 76:e minuten återtog Liverpool ledningen. Veskovac slog en felpass som hamnade hos Downing  som i sin tur hittade Henderson som direktspelade till Shelvey som kunde sätta 4-3 till Liverpool. Shelvey gjorde sedan även 5-3 efter att ha fått raka spåret tack vara en öppnande löpning av Borini.

Young Boys-Liverpool 3-5

0-1 Självmål (Ojala) 4'

1-1 Nuzzolo 38'

1-2 Wisdom 40'