TV: Svängig sexmålsmatch när Lazio och Mönchengladbach kryssade

Europa League

Lazio ledde, tappade, och hämtade upp i en actionfylld match mot Mönchengladbach som bland annat innehöll tre straffar och ett rött kort.

Mönchengladbach och gästande Lazio bjöd på en av kvällens mest händelserika matcher. Efter 17 minuten fick Patrick Hermann straff efter att Andre Dias inte hängt med i straffområdet, och Martin Stranzl kunde göra 1-0.

I 58:e minuten kvitterade Lazio genom Floccari som spelades fram av Candreva. Lazio tog edan ledningen bara sex minuter senare när Libor Kozak överlistade Marc-Andre ter Stegen i tyskarnas mål.

Mönchengladbach hade dock inga tankar på att ge sig. Och deras kvitteringsjakt fick extra fart när Andre Dias varnades frö andra gången efter att ha fällt en motståndare i straffområdet. 2-2 fick emellertid vänta där Stranzl misslyckades med att förvalta kvällens andra straff. De fick dock ännu en straff när Lorik Cana drog ner Luuk De Jong och Thorben Marx satte säkert 2-2.

När sedan Juan Arango krutade in 3-2 till Mönchengladbach i 88:e minuten trodde nog många att det var över. Men, det var det inte. Med en av matchens sista bolltoucher mötte Kozak Hernanes lyftning med huvudet och kunde sätta bollen i mål för 3-3 och italienarna har nu med sig ett oavgjort resultat och tre bortamål inför returen.

Publicerad 2013-02-15 kl 00:48