TV: Torres sköt Liverpool till semifinal

Europa League

21.05 LIVERPOOL-BENFICA 4-1 (totalt 5-3)
27' Kuyt, 34' Lucas, 59' Torres, 70' Cardozo, Torres

Liverpool vände underläget från Portugal och slog Benfica hemma på Anfield.
Efter några lyckliga minuter efter en halvtimmes spel inleddes uppvisningen. Först nickade Dirk Kuyt in en hörna, helt omarkerade framför målvakten och sedan sprang Lucas igenom en misslyckad offsidefälla, fick bollen perfekt, rundade målvakten och satte 2-0.

I den andra halvleken utökade hemmalaget till 3-0 efter en mycket vacker kontring av Yossi Benayoun, Dirk Kuyt och avslutningsvis Fernando Torres.

Så långt hade Liverpool show, men när Oscar Cardozo gav Benfica 3-1 så blev det nervöst igen. Ett mål till och Benfica hade varit i semifinal.

Men det var inte portugisernas kväll. Fernando Torres satte istället 4-1 på den nyss inbytte Benficamålvakten.
Publicerad 2010-04-09 kl 00:03