TV: Trolleriet i Tottenham - Lamela bakom avancemanget

Europa League

Tottenham vann mot Sheriff och är därmed klara för avancemang i Europa League.

Tottenham gör en bra säsong så här långt och är med i toppstriden i Premier League.

Idag tog man emot moldaviska Sheriff hemma på White Hart Lane - ett lag man besegrade på bortaplan senast med 2-0. Även hemmamötet slutade med Tottenhamseger - mycket tack vare Romanyförvärvet Erik Lamela.

Den första halvleken bjöd på böljande spel men slutade mållöst. I andra halvlek tog Tottenham tag i taktpinnen direkt och nyförvärvet från Roma, Erik Lamela, gav laget ledningen med ett välplacerat vänsterskott.

En stund senare bjöd Lamela på stor show när han dribblade av halva Sheriffförsvaret innan han blev nedsparkad. Domaren blåste straff - en straff Jermaine Defoe tog hand om, och 2-0 till hemmalaget var ett faktum.

Strax efter Defoes mål skapade Sheriff nerv i matchen då Isa reducerade efter att han tagit hand om en retur från Tottenhammålvakten Brad Friedel.

Tottenham höll undan och vann matchen med 2-1 - och är klara för slutspel i Europa League.

Tottenhams startelva: Friedel – Walker, Kaboul, Verthongen, Naughton – Capoue, Dembele, Eriksen – Lamela, Defoe, Sigurdsson

Publicerad 2013-11-07 kl 22:55