TV: Tung förlust för Östersund i Bilbao – leder dock fortsatt gruppen

Europa League

Östersund stod emot länge i Bilbao.
Men till slut lyckades anfallsstjärnan, Aritz Aduriz, spräcka nollan och ge hemmalaget segern.
Trots förlusten leder ÖFK fortsatt gruppen.
- Jag är besviken över att vi förlorade, men vi har allt i egna händer för att gå vidare, säger Brwa Nouri till Kanal 9.

Se målet i sportsändningen ovan.

På förhand pratade bland annat ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri om att Athletic Bilbao skulle vara mycket bättre hemma på San Mamés och att man var tvunget att stå emot första anstormningen.

Anstormning blev det också och hemmalaget satte rejäl fart direkt från start. Ett kompakt ÖFK stod dock upp bra och precis som vi blivit vana vid, spelade de sig helt utan stress ur situationerna.

Jämtlänningarna fick en hel drös med hörnor mot sig - närmare bestämt tio stycken - i den första halvleken, men bortsett från en tappad boll från målvakten Aly Keita, blev de resultatlösa.

Så blev även halvleken.

Direkt i inledningen av den andra halvleken fick hemmalagets anfallsstjärna Aritz Aduriz ett ypperligt läge att göra matchens första mål, men den spanske landslagsmannen fick inte nicken på mål.

Aduriz skulle dock få en ny chans och den här gången gjorde han inget misstag. Efter en tilltrasslad situation där Raul Garcia först prickat ribban nickade 36-åringen in bollen.

Efter målet såg man hur orken tröt på spelarna i Östersund och trots att Athletic-backen Unai Nunez visades ut i slutet, var det närmare 2-0 än en 1-1 kvittering.

Jag är besviken över att vi förlorade. Vi visste att det skulle vara tufft för vi mötte ett bra lag. Tråkigt, säger ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri till Kanal 9.

Han tycker att laget gjorde en klart godkänd insats, speciellt i den första halvleken.

- Jag ycker vi var helt okej. Vi försvarde oss bra i första halvlek. Svårare i andra.

Förlusten gör att det är ett riktigt getingbo kring slutspelsplatserna i gruppen. ÖFK leder på sju poäng, följt av Luhansk på sex. Athletic har fem poäng och sist är Hertha Berlin på fyra. Tyskarna slog Luhansk hemma med 2-0.

Kvällens resultat gör att det är upplagt för en rysaravslutning i gruppen. För Östersund räcker det med att slå Zorja Luhansk på hemma på Jämtkraft Arena om tre veckor.

- Vi har allt i våra egna händer. Det är fortfarande så att vi bestämmer över vårat egna öde.

Athletic: Herrerín; Lekue, Nuñez, Laporte, Balenziaga; San José, Iturraspe; Williams, Raúl García, Córdoba; Aduriz

Östersund: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren, Edwards, Bachirou, Nouri, Sema, Gero, Ghoddos