POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

TV: Tyske målvakten debuterar för Arsenal i Europa League: "Vi behöver ge honom chansen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur Unai Emerys presskonferens inför Europa League-mötet i spelaren ovan.

Arsenal inleder Europa League mot ukrainska Vorlska Poltava. Matchen innebär också tävlingsdebut för målvakten Bernd Leno.
- Vi behöver ge Leno chansen att spela, säger managern Unai Emery.

När Arsenal inleder Europa League mot ukrainska Vorlska Poltava kommer Benrd Leno stå i mål. Arsenal köpte Leno från Bayern Leverkusen i somras, men tysken har ännu inte spelat någon tävlingsmatch för Londonklubben.

- I vår planering för målvakterna så pratade vi med Javi García, vår målvaktstränare, som sa att vi behövde ge honom chansen att spela och ge honom speltid i den här matchen, säger Emery.

Än så länge har Petr Cech stått samtliga matcher för nya tränaren Unai Emery, men Emery väljer att ge Leno chansen i Europa League. Innan första matchen på säsongen meddelade Emery målvakterna att Cech skulle vara hans förstemålvakt.

- Jag pratade med honom innan första matchen och gav honom mina argument för beslutet. Han presterar varje dag på träningen och det bästa för honom och oss är att han presterar på samma sätt när han får chansen i matcher, säger Emery.

Leno spelade sju år i Bayern Leverkusen och var lagets förstemålvakt alla sju år. Trots att han inte startat för Arsenal än är Emery nöjd med vad Leno bidrar med.

- Vi köpte Leno för att göra vårt lag bättre och för att tävla med en annan målvakt. Jag är glad över hans arbetsinsats varje dag och jag ser fram emot att han kommer spela bra, säger Emery.

Emery fick också frågan om Lenos spelsätt är bättre anpassad till den sorts fotboll Emery vill spela. Emery menar att Cech, Leno och lagets tredjemålvakt Emilio Martinez alla har olika stilar och att alla jobbar på all bli bättre målvakter varje dag.

Publicerad 2018-09-20 kl 15:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå