TV: Zenit nära mirakelvändning - men Twente höll igen

Europa League

FC Twente hade 3-0 att gå på. Efter 45 spelade minuter var Zenit ett mål från att vara ikapp.

FC Twente vann stort i det första mötet i Holland mot Zenit. 3-0 blev det då, och Twente skulle förstås gå vidare med den stora ledningen i ryggen.

Men ryssarna hade inte gett upp och skulle verkligen göra match av åttondelsfinalen. I ett kyligt St. Petersburg pressade man Twente direkt från avspark - och det gav utdelning. Sjirokov gav Zenit ledningen efter ett fint anfall. Några minuter innan paus kom 3-2 genom Kersjakov.

Trots flera fina lägen och stundtals stor press mot Twente lyckades aldrig Zenit kvittera, och Twente är klara för kvartsfinal. Emir Bajrami spelade från start.

Publicerad 2011-03-17 kl 21:13