Europa League

LASK tog emot Manchester United i första mötet av Europa Leagues åttondelsfinal.
Det slutade med 5-0 seger och ett drömläge inför returen på Old Trafford.
Vi fick mer eller mindre allt vi bad spelarna om, säger Solskjær till klubbens TV-kanal  MUTV.

Manchester United ställdes mot österrikiska LASK i den första matchen av Europa Leagues åttondelsfinal. Matchen spelades i Linz i Österrike, och svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf startade matchen på bänken.

Det dröjde till matchens 18:e minut innan den första riktiga målchansen skapades. Juan Mata ställdes ren i straffområdet, men hans skott blockerades i sista stund av en LASK-försvarare. Strax därefter i den 23:e minuten var Daniel James nära även han, men Schlager i LASK-målet stod för en fin räddning.

Men efter 28 minuter bar dominansen frukt för United med ett drömmål. Odion Ighalo tog emot en pass från Bruno Fernandes och hattade bollen i luften två gånger innan han sköt ett hårt och högt vänsterskott förbi LASK-målvakten till 1-0.

Strax innan halvtid var LASK nära att kvittera. Ett inlägg från österrikarnas högerkant letade sig över United-försvaret fram till Dominik Frieser på bortre stolpen. Frieser tog emot och sköt från nära håll, men en United-försvarare hann blockera i sista sekund.

United dominerade den första halvleken och resultatet 1-0 stod sig till halvtidsvilan.

United fortsatte att ha bollinnehavet och vilja mest i andra halvlek. Efter 13 minuters spel fick Daniel James bollen på Uniteds vänsterkant, dribblade förbi sin försvarare och placerade fint in bollen vid den främre stolpen i den 58:e minuten. 2-0 till Manchester United var ett faktum.

Bara minuter därefter gjorde United nästan 3-0, men Ighalo träffade stolpen med sitt avslut från nära håll efter att ha brutit sig fri från LASK-försvaret i den 62:a minuten.

Efter Ighalos stolpskott hände det inte mycket. Men i den 82:a minuten kom 3-0 till United från ett ögonblick av total briljans av Fred. Brasilianaren hittade Juan Mata i djupled med en fantastisk genomskärare, som visade på en känslig passningsfot och fin spelförståelse, så det bara var att enkelt placera in 3-0 för Mata.

Talangen Mason Greenwood gjorde sedan 4-0 på tilläggstid, efter att 18-åringen placerat in bollen ur en svår vinkel via stolpen. Inbytte Andreas Pereira hann även han gör ett mål på tilläggstid, och gjorde matchens sista mål med ett långskott en bra bit utanför straffområdet, som Schlager i LASK målet kanske bör ha räddat.

5-0 blev slutresultatet, och Manchester United skapade sig ett utomordentligt läge inför returen med vinst och fem bortamål till sin fördel.

Ole Gunnar Solskjær var nöjd med sitt lags instats efter matchen när han talade med klubbens TV-kanal, MUTV.