Europa League

Manchester United vinner sin Europa League-grupp.
Detta efter en fullständig islossning i andra halvlek.
Mason Greenwood gjorde två mål i lagets kross.
- Höger fot, vänster fot, han är en mardröm för försvarare, säger Ole Gunnar Solskjær om talangen till Manchester Evening News.

Inför matchen var det redan avgjort att både Manchester United och AZ Alkmaar skulle nå 16-delsfinalerna i Europa League.

Därför blev det mer en historia om vilket lag som skulle ta hem gruppsegern och därmed undvika tuffare motstånd till våren. På Old Trafford väntade ett formstarkt AZ som vunnit åtta av de nio senaste matcherna och också hållit nollan i åtta av dessa matcher.

Men United stärkte sin vinstrad efter segrarna mot Tottenham och Manchester City i förra veckan, och det med besked efter några drömminuter.

Efter 45 relativt händelsefattiga minuter med få målchanser fick hemmalaget utdelning i andra halvlek och det var ett flertal sådana. Först fick Anthony Martial en jättechans i offensivt straffområde men fransmannens avslut gick högt över.

Man skapade dock snabbt nya möjligheter, denna gång tog Juan Mata sig ner längs vänsterkanten i gott samarbete med Andreas Pereira och Nemanja Matic. Spanjoren spelade bollen förbi samtliga spelare men vid bortre stolpen dök dagens kapten Ashley Young upp och skickade in 1-0.

Fem minuter senare small det till igen, denna gång genom unge Mason Greenwood som hårt och lågt sköt in 2-0 med vänsterfoten. I sekvensen före ville AZ-spelarna ha frispark efter James Garners tackling på Fredrik Midtsjø. Midtsjø varnades också för protest.

I 62 minuten fälldes Greenwood i straffområdet, från elva meter var Mata säker och Greenwood avslutade själv målfyrverkeriet med 4-0, också det ett lågt välplacerat skott. Det var 18-åringens fjärde mål i Europa League denna säsong.

- Han är en naturlig fotbollsspelare och ju närmare mål han kommer desto farligare blir han. Höger fot, vänster fot, han är en mardröm för försvarare. Han behöver bara utveckla sitt huvudspel, sedan kommer han bli en riktigt duktig anfallare, säger  Solskjær till Manchester Evening News.

Därmed hade United gått från 0-0 till 4-0 inom loppet av elva minuter, det blev inte heller några fler mål i matchen och segern innebär att United vinner gruppen.

- Vi kan inte vänta på att saker ska hända utan vi måste se till att skapa saker själva. Andra halvlek var så otroligt mycket bättre. Vi tryckte upp mittfältet högre och det gav utdelning, säger Solskjær enligt Uefas hemsida.

Manchester United: Romero - Young, Tuanzebe, Maguire, Williams - Pereira, Matic - Greenwood - Mata - Garner, Martial

AZ Alkmaar: Bizot - Svensson, Claise, Wuytens, Wijndal - Midtsjo, Stengs, Koopminers - Sugawara, De Wit, Idrissi