Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Ute ur Europa League - nu jagar AIK och HIF pengar

Foto: Scanpix

Helsingborg och AIK har inget att spela för i den sista matchen av gruppspelet i Europa League. Men det finns pengar att vinna vid vinst eller oavgjort.
– Prispengarna till klubben blir en liten morot, säger HIF:s Peter Larsson.

AIK:s Martin Lorentzson förklarade under onsdagen att prispengarna som klubben får vid en vinst eller ett oavgjort resultat ute i Europa är något som motiverar inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Dnipro. Helsingborg är i samma läge som AIK, då man inte har något att spela för när man ställs mot Twente – och mittbacken Peter Larsson är inne på samma spår som Lorentzson.

– Det är tråkigt att matchen inte betyder något, men det hade ju varit roligare att sluta trea i gruppen på fyra poäng, än att bli sist på ett poäng. Sen är prispengarna till klubben en liten morot, säger Larsson.

– Men det blir en kul match. Även om vi inte har chans att gå vidare så är det ändå en bortamatch mot Twente. Det här är en rolig match och en sådan match man vill spela.

Vad säger du om er insats i Europa i år?

– Vi har visat att vi kan. Vi har bara en poäng, men det är väl ganska många matcher vi kunde fått bättre utdelning i – som borta mot Levante, hemma mot Twente och speciellt borta mot Hannover. Både vi och AIK har visat att vi inte är så långt ifrån alla andra lag.

Känns det som att svenska klubbar närmar sig de andra länderna?

– Det kan jag tycka. I sådana här matcher, där vi och AIK gjort bra ifrån oss, så tycker jag att man kan se det. Det här är ett fall framåt. Lagen blir starkare och trots att vi haft en del spelare som varit borta så har vi lyckats bra, avslutar Larsson.

Publicerad 2012-12-06 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons