Utslaget efter anfallarens galna hjärnsläpp

Europa League

Didier Lamkel Ze gav Royal Antwerp ledningen, i sin glädjeufori slet han av sig tröjan. Det resulterade i ett andra gula kort och utvisning. AZ Alkmaar vände sedan matchen och är vidare till EL-gruppspelet.

Royal Antwerp hade tagit med sig ett 1-1 resultat från bortaplan. I en mållös första halvlek hade Dieumerci Mbokani dragit på sig rött kort för hemmalaget efter två kort inom loppet av tre minuter.

Glädjen skulle komma i 73:e minuten när Didier Lamkel Ze nätade, ett mål som där och då innebar avancemang. Kameruanen jublade stort, tog av sig tröjan och drog därför på sig sitt andra gula kort.

22-åringens förseelse skulle visa sig bli ödesdigert. På övertid kvitterade AZ Alkmaar genom Calvin Stengs och i förlängningen orkade inte hemmalaget stå emot med sina nio man.

AZ Alkmaar vann tillslut med 4-1 och är därmed klara för Europa Leagues gruppspel.

Publicerad 2019-08-29 kl 22:51