Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Varnar AIK inför returen: "Kommer bli en chock"

Foto: SCANPIX

Efter förra veckans seger väntar nu bortamatch mot Bala Town i Europa League-kvalet för AIK.
- Det kommer bli en chock för AIK-spelarna att komma hit, säger Balas manager Colin Caton.

AIK spelade ut Bala Town, vars spelare är fotbollsspelare på deltid, på Tele2 Arena i förra veckan. Men det blev bara en 2-0-seger för de svartgula då. Under torsdagen väntar så returen i Europa League-kvalets första omgång. Den här gången spelas matchen i Rhyl, Wales.

Efter det första mötet varnade Bala Towns manager Colin Caton sin motståndare för vad som väntar i Wales.

- När AIK kommer till Wales så kommer det vara ett annorlunda underlag, det kommer vara bubbligt och det kommer vara gräs. Arenan tar bara in omkring 2000 personer och den är väldigt tajt. Det är vad vi är vana vid. Förhoppningsvis kan vi göra något av det här. Vi låg under med 2-0 även efter bortamatchen mot Differdange förra året och hemma dominerade vi den matchen. Det är en liknande situation nu, säger Caton.

- Vi är nöjda med 2-0-underläge. Vi hade tagit en 2-0-förlust om vi blivit erbjudna det inför matchen. Jag tror nog att det kommer bli lite av en chock när AIK-spelarna kommer till oss nästa vecka, fortsätter managern.

Rikard Norling såg, efter segern senast, med tillförsikt på returen.

- Det var viktigt för oss att hålla nollan. Det var det absolut viktigaste. Jag tror att vi är tillräckligt bra för att i alla fall skapa chanser på bortaplan och därmed också har möjligheter att göra mål. Det är min känsla, sa Norling.

Colin Caton pratar om att det kommer bli en chock för er att komma ner till Wales. Vad tror du?
- Fotboll handlar ju om att lära sig, så att vi ser fram emot att åka dit. Det som är härligt med walesare är att det är bra folk, det är bra grabbar och tjejer. Jag hade kanske inte riktigt förväntat mig att han skulle säga så, utan mer: "Det kommer bli annorlunda och vi ser fram emot att ta emot AIK".

- Det kanske är så han menar. Det är så jag vill se att han menar.

AIK:s ytterback Daniel Sundgren är redo för en annorlunda match.

- Jag har aldrig varit i Wales, men jag kan tänka mig att det är högt gräs, att det blir långa inkast... brunk, helt enkelt. Men förhoppningsvis öppnar de upp sig så kan vi skada dem på det sättet, säger Sundgren.

AIK får klara sig utan Christos Gravius och Niclas Eliasson, som båda är sjuka. Dessutom är inte heller Haukur Hauksson, Marko Nikolić, Kyriakos Stamatopoulos, Dickson Etuhu eller Jos Hooiveld med i truppen. Det är dock U19-spelaren William Jan, född 1998.

AIK:s trupp

Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Johan Blomberg, Denni Avdić, Eero Markkanen, Sauli Väisänen, Ebenezer Ofori,  Ahmed Yasin, Daniel Sundgren, Carlos Strandberg, Stefan Ishizaki, William Jan, Anton Salétros, Patrick Kpozo, Oscar Linnér (mv), Patrik Carlgren (mv), Alexander Isak, Amin Affane.

Publicerad 2016-07-07 kl 06:32
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER