Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Vibe: "Vi åker inte till Polen för att underhålla"

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Serieledande IFK Göteborg inleder sitt äventyr i Europa mot Slask Wroclaw. Då blir det inget fokus på finlir.
- Vi åker inte till Polen för att underhålla, säger Lasse Vibe till Fotbollskanalen.

Under onsdagsmorgonen ger sig IFK Göteborg iväg med destination Polen. Ett träningspass under kvällen är inplanerat på matcharenan inför mötet med Slask Wroclaw på torsdag.

- Det känns kul, rätt på något sätt. Det blir lite internationell känsla på det när man åker dagen innan, säger Vibe.

Känslan kring Slask Wroclaw?
- De har kommit till playoff tre av de fyra senaste åren och det är ju mer än vad vi klarat av. De är bra för att vara ett lag man kan möta i andra kvalomgången. De rankas ju högre än vad vi gör. Det är svårt att veta riktigt. Frågar man vanliga blåvita snubbar på stan så ska vi köra över dom och frågar man deras fans tycker de nog exakt samma sak, att de ska köra över oss, säger Vibe och fortsätter.

- Vet att det är ett rutinerat lag. Gediget och släpper inte till så mycket. Sen är de som de flesta länder i öst skickliga både med och utan boll.

Känns ändå som att ni är starkare och bättre rustade i år än förra året?
- Jag tycker vi känns starkare överlag. Vi har ju en stabil defensiv och det behövs verkligen i Europa. Nu när vi börjar borta så kommer vi ju inte öppna upp oss på något sätt. Men vi är även tryggare med boll i år och som lag är vi bättre vilket kommer att synas i Europa.

Mycket matcher nu, tufft?
- Det känns kul, jag gillar att spela matcher och gillar inte att träna så mycket. Så länge man klarar sig undan skador är det ingen fara. Men jag är på toppen av min fysiska karriär och klarar av det mesta. Sen efter några veckor med spel i Europa så kan det ju bli så att det blir för mycket med 90 minuter i varje match. Då får man hoppas att vi leder och man kan bytas ut sista 20-30.

IFK Göteborg kommer till spel efter en tappad 2-0 ledning borta mot Sundsvall och en ganska svag insats mot IFK Norrköping. En seriefinal där gästerna hade fler chanser men Göteborg fick den bästa men Jakob Ankersen brände straffen.

- Vi är lite besvikna! Vi var jättebesvikna i halvtid och efter matchen mot Norrköping. Kollar man reprisen och tänker att vi är jättebesvikna så är det bra. Norrköping tycker de gjorde en bra match men vi tycker vi gör en av våra sämre insatser. Det blir ändå 0-0 och vi missar en straff med fem minuter kvar. Det känns ändå bra att vi har kommit dit och har så mycket mer att ta ut. Den känslan att man är besviken är ändå skön att ha.

På hemmaplan och mot de flesta lagen i allsvenskan har ni ganska mycket boll, nu blir det förändringar på det i Europa. Hur ser du på det?
- Det beror lite på vilka lag man möter och om man börjar hemma eller borta. Men vi kommer inte åka ner till Polen för att underhålla dom 15-20 000 på läktaren. Det är inte vår uppgift alls. Vi ska känna hur bra dom är och inte försöka gå ut och öppna upp oss. Det är min tanke, sen får vi se vad tränarna tycker.

Vad skulle ett avancemang till gruppspelet betyda?
- Det skulle betyda jättemycket för alla parametrar. Det behövs om man ska hänga på i toppen av allsvenskan. Sen rent egoistiskt för varje spelare så höjs ditt cv och din nivå genom att spela dom här matcherna. Alla spelare kommer till en annan nivå men då kommer risken att spelare säljs också.

Apropå säljs, hur ser du på din framtid?
- Jag önskar inte att bidra till några spekulationer. Dock känner jag att det blir skönt med massa matcher tätt på varandra nu så att det nästan bara blir fokus på det man gillar. Då kan man slippa det andra och fokusera på matcherna, säger Vibe.

Publicerad 2015-07-15 kl 10:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons