POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

Vingbackarnas avgörande roll i MFF mot FCK: "Vi lär oss av det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från matchen i Sporten i spelaren, med start efter 30 sekunder.

MALMÖ. Det insläppta målet från Malmö FF mot FCK kom till efter att en vingback haltade på planen, det gjorda målet kom efter inlägg från bägge vingbackarna. 

Sören Rieks haltade runt, men hade fått klartecken att spela klart de sista minuterna i första halvlek för Malmö FF. Då attackerade FC Köpenhamn snabbt mot hans kant, kom förbi, och fixade fram 0-1. 

- Väldigt oturlig situation, sa Uwe Rösler efter matchen.

- Han stannade på planen, vårt medicinska team sa att han stannade där. När vi måste förändra måste vi prata på planen, och vi måste kanske täcka spelaren som kanske behöver lite mer tid för att komma tillbaka. 

- Vi slog en långboll, det skulle vi inte ha gjort utan istället spelat på fötterna. Sedan anföll de på den sidan. Vi lär oss av det. I allsvenskan straffas vi inte när vi gör det. I Europa straffas man direkt. Jag skyller inte på någon. 

Det som hände i halvtid kom sedan att ändra matchbilden åt det andra hållet för MFF i Europa League-matchen. Jo Inge Berget, som hade spelat höger vingback i första halvlek, gick över till vänster när Rieks behövde bytas ut. In till höger kom Eric Larsson från bänken. 

Berget gjorde i andra halvlek en av sina bästa halvlekar för året och assisterade till 1-1-kvitteringen, efter att ha hämtat upp ett inlägg från Larsson. 

- Vi fick upp våra vingbackar högt upp i banan. Vi fick mer press på dem. 

Det är oklart om Rieks kan spela mot IFK Göteborg på söndag. Om hans smäll är så pass allvarlig att han missar matchen så hintade Rösler om att Berget kan fortsätta till vänster.

- Det är inte optimalt. Sören var tänkt att spela på söndag eftersom han vilade mot Eskilstuna. 

- ”JIB” (Jo Inge Berget) har spelat fyra-fem matcher i rad. Han kanske måste spela igen, eller så hittar vi en annan lösning. 

Publicerad 2019-10-04 kl 07:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå