Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Wernbloom skraj för MFF: "Vi har allt att förlora"

Pontus Wernbloom skojar om att ”döda” Malmö.
Men innerst inne är landslagsmannen orolig.
- Vi har allt att förlora, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter fredagens lunchlottning drog svenska mästaren en lättnadens suck. När MFF kliver in i Europa Leagues gruppspel ser motståndet beskedligt ut. Varken Austria Wien, AZ Alkmaar eller Metalist Chirkov hör till kontinentens verkliga tungviktare – och sportchefen Per Ågren konstaterar:

- Det kunde definitivt ha varit betydligt värre, både sportsligt och marknadsmässigt. Exempelvis fanns ju en grupp med Udinese, Atletico Madrid och Rennes. Sex roliga matcher att spela, men långt ifrån någon enkel uppgift att avancera ifrån. Nu är vi nöjda och tycker oss ha chansen.

När fotbollskanalen når Pontus Wernbloom, som liksom Rasmus Elm tillhör holländska AZ, är tongångarna desto dystrare.

- Vi hade väl kunnat få något svårare, men varken jag eller Rasmus ville ha ett nordiskt lag. Det känns kasst om jag ska vara ärlig, säger han.

Varför då?
- För att klubbarna från Skandinavien är svårspelade och passar oss riktigt dåligt. De är tunga att möta och vårt spelsätt fungerar bättre mot mer ”lirande” lag som inte skickar en massa långbollar.

Gör Malmö det, menar du?
- Nja, kanske inte ändå. Jag såg dem mot Dinamo Zagreb och deras andra halvlek var riktigt bra. De försöker spela fotboll mer än vissa andra i Sverige, och därför tror jag att vi har lättare för dem än vi haft för till exempel blivit Blåvitt eller Kalmar.

Vilka styrkor ser du i Malmö?
- De har många spelare som är skickliga individuellt. Slår man ut Rangers har man kvalitet, helt klart. Men deras största chans mot oss är väl egentligen vårt eget bortaspel. Där är vi helt odugliga. På tio eller elva försök har vi inte vunnit utanför Holland en enda gång sedan jag kom till klubben.

På ett mer personligt plan medger Wernbloom att såväl han själv som Elm ser mycket prestige i att knäcka MFF. Har man lämnat allsvenskan som utlandsproffs blir det extra viktigt att bevisa att man tagit sig ett hack uppåt i fotbollshierarkin.

- Ja, precis. Vi har ju allt att förlora jag och Rasmus. Vinner vi är det precis vad folk förväntat sig och krävt av oss. Men om vi torskar kommer snacket att bli: ”Vad fan gick de till Holland för?”. Den pressen måste vi kunna tackla, säger Wernbloom.

Du säger till AZ:s hemsida att ni ska ”döda” Malmö?
- Ja, men det var bara något jag skämtade om med tränaren. Ett uttalande med uppenbar glimt i ögat och sedan gjorde de en grej av det. Vi får passa oss så att inte MFF spöar oss två gånger om i stället.

Publicerad 2011-08-26 kl 20:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons