Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Wernbloom vill köra över MFF: "Det hoppas man alltid"

I helgen gjorde Pontus Wernbloom två mål för AZ Alkmaar. I morgon vill han köra över Malmö FF.
- Det skulle bli rätt så roligt då, säger han till Fotbollskanalen.se.

Pontus Wernbloom imponerar i sitt holländska lag AZ Alkmaar. Svensken har blivit en nyckelspelare och i helgen gjorde han två nickmål, samt ordnade straffen som Rasmus Elm slog in i mål.

- Formen är bra. Det har gått bra för laget och jag hoppas att det fortsätter mot Malmö. Personligen känns det riktigt bra, inte bara för mina två mål senast utan rent spelmässigt. Det är kul att spela, säger Wernbloom till Fotbollskanalen.se.

På torsdagen startar gruppspelet i Europa League. Alkmaar tar emot Malmö FF.
- Malmö är duktiga, det har jag alltid tyckt. Vi har kollat en del klipp och sett deras match mot Zagreb bland annat. Det är ett rätt oskandinaviskt lag som vill spela mycket fotboll. Jag hoppas att det kan passa oss, säger han.

- Det som imponerar är att de är väldigt disciplinerade. De ligger rätt i sina positioner. De har många duktiga spelare, jag tycker att Ricardinho är allsvenskans bästa med bollen på sin plats. Sedan får vi allt se upp med Daniel Larssons snabbhet såklart, för han är ju snabbare än de flesta. Ranégie i boxen också. Men förhoppningsvis ska vi spela så bra att de får se upp med oss istället.

Är det speciellt att möta MFF?

- Nej, egentligen inte. Jag har ingen anknytning till Malmö. Jag har mött dem många gånger förut, så det är väl det att det kanske är konstigt att möta dem med ett annat lag än ett svenskt. Annars är det inget konstigt.

Det ska väl ändå skilja en del?

- Ja, det är ju vad folk tycker, men det får vi ju se i morgon. Det är inte mycket som skiljer, det är detaljer. De flesta spelarna är skickligare här i Holland i en-mot-en och passningsskickligare, men det man kan lära sig här är disciplinen som svenska lag har. Man ligger rätt med laget.

Tror du att ni kommer köra över MFF?
- Vi får väl se, man hoppas ju på det. Men det hoppas man ju alltid. Det skulle bli rätt så roligt då, haha.

- Nä, men det är väl inget man tror på förhand, men man kommer jobba för att försöka göra det.

Är målet att gå vidare från gruppen?
- Ja, precis och då gäller det att vinna sina hemmamatcher och Malmö är en utav dem.

- Jag tror att Malmö kommer gå för tre poäng, men är nog ändå nöjda om de får en, medan vi inte kommer vara det. Det är vår hemmaplan och vi måste gå för tre poäng.

TV4 Sport sänder AZ Alkmaar-Malmö FF

Publicerad 2011-09-14 kl 18:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons