Wernblooms nya succé som anfallare - avgjorde när CSKA slog ut Lyon

Ligue 1

Pontus Wernbloom fick på nytt chansen som anfallare för CSKA.
Då skickade svensken in det avgörande målet när ryssarna slog ut Lyon och gick vidare i Europa League.

CSKA Moskva hade ett mycket tufft läge efter hemmamötet med Lyon, som man förlorade med 1-0.

I returen var det dock ett annat CSKA. Med Pontus Wernbloom på topp, en roll som mittfältaren fått axla allt oftare den här säsongen, slog man fransmännen på bortaplan.

I en svängig tillställning satte Ahmed Musa 2-1 för CSKA efter en timmes spel. Och i den 65:e minuten slog Pontus Wernbloom till för gästerna. Svensken avslutade direkt på ett inspel från Konstantin Kuchaev och bredsidade in bollen.

Målet var mycket viktigt för CSKA. Lyon kvitterade i dubbelmötet fem minuter senare genom Mariano Diaz, men det räckte inte för hemmalaget.

CSKA höll undan och kunde vinna med 3-2 och är vidare på fler gjorda mål på bortaplan. Wernblooms mål blev alltså till slut avgörande för ryssarna.

Tungt för Lyon som drömde om en final på hemmaplan.

Publicerad 2018-03-15 kl 22:57