POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3d

Wesström: "Har varit en jättestor framgång för oss internt"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Hittills har AIK kunnat Europa-kvala och prestera i allsvenskan samtidigt.
Det gör sportchefen Björn Wesström belåten.
- En jättestor framgång för oss, säger han till Fotbollskanalen.

Torsdagens 1-1-resultat på Friends Arena gör att AIK kan lämna FC Sheriff bakom sig och fokusera på den kommande play off-rundan av Europa League-kvalet. Sista hindret före gruppspelet? Celtic.

- Det är väl den digniteten på motstånd som man ofta står inför när man ska spela en avgörande match. Så vi får blåsa upp oss rejält, som klubb, lag och allt. Vi behöver alla: publik, spelare och ledare, vara på max om vi ska ta oss förbi sista hindret, säger sportchefen Björn Wesström.

Wesström medger att det är inspirerande att ställas mot just Celtic.

- Det är svårt att bortse ifrån känslor och det är en klubb som vi med någon slags anglosaxisk dragning ser på, när vi ska vara snälla, som ett Premier League-lag i tankarna. Men de är inte det, de spelar i skotska Premier League. Men det är svårt att bortse ifrån den typen av tankar och vinklar. Det är en klubb som har extremt många supportrar och många som bryr sig och det finns väl någon sorts igenkänningsfaktor i det för oss. På många sätt möter vi något som vi själva tycker att vi är.

Sportchefen är annars nöjd över sättet som laget hanterat den pågående "Europa-perioden" på.

- Det vi har fått ut hittills är fem raka (segrar) i allsvenskan. Det är väl det som är den stora skillnaden jämfört med hur vi har varit förut. Så tack till vårt supportteam, hur de bokar resor, hur logistiken fungerat för att återhämtningen ska bli så bra som möjligt.

- Det har varit en jättestor framgång internt för oss, att vi lyckats vinna hela tiden i allsvenskan samtidigt som vi spelat i Europa.

Publicerad 2019-08-16 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå