Europa League

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback efter en tids frånvaro.
Då blev det förlust mot Manchester United för Milan.
- Vi är såklart väldigt glada över att vara vidare, säger Uniteds vänsterback Luke Shaw.

Det första mötet mellan Manchester United och Milan slutade 1-1 då United stod som hemmalag, och under torsdagen väntade retur i Europa Leagues åttondelsfinalspel.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Milans trupp efter att ha varit skadad en tid. Forwarden inledde dock på bänken för Milan, som ställdes mot ett Man United med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan.

Drygt tio minuter in i matchen fick Manchester United ett bra läge att ta ledningen. Bruno Fernandes fick bollen någon meter utanför straffområdet och testade ett avslut, som dock gick högt över.

Direkt i andra halvlek byttes Paul Pogba in för Manchester United och efter att Milan inte lyckats rensa bort bollen i defensivt straffområde kunde Pogba sätta dit 1-0 bara fyra minuter in i andra halvlek. Ett dröminhopp av den franske mittfältaren.

Med 25 minuter kvar av matchen byttes Ibrahimovic in i Milans jakt på en 1-1-kvittering och med drygt kvarten kvar att spelade var svensken nära att kvittera. På ett inlägg från vänster nådde forwarden högst och med en distinkt nick fick han bollen på mål, men Dean Henderson i United kunde parera.

Milan försökte trycka på i slutet av matchen men kunde inte åstadkomma en kvittering. United är därmed klart för kvartsfinal i Europa League, medan Milan nu får fokusera helt och hållet på ligaspelet.

- Vi är såklart väldigt glada över att vara vidare, säger Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw till BT Sport enligt Football Italia.

Han fortsätter:

- Jag ska vara ärlig och jag tror att ledarna skulle hålla med, vi spelade inte alls bra. Speciellt i första halvlek var vi bedrövliga. Vi började bra första 10, 15 minuterna av matchen. Vi hade kontroll på bollen, men det var som att vi stängde av en knapp och vi blev väldigt slapphänta. Vi gav i väg bollar och satte press på oss själva och vi hade tur.

Lagens startelvor:

Milan: Donnarumma - Kalulu, Tomoti, Kjaer, Hernandez - Krunic, Kessie, Meite - Castillejo, Calhanoglu, Saelemaekers

Manchester United: Henderson - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Greenwood, Fernandes, James - Rashford