Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Zlatan kan få spela EL-final på Friends: "Vore en dröm"

Foto: Scanpix/manutd.com

Europa League-finalen den kommande säsongen spelas på Friends Arena i Stockholm.
Med Zlatan Ibrahimovic på plan?
- Det vore alldeles fantastiskt om han får spela en stor final på sin hemmaarena, säger SvFF:s Göran Havik till Fotbollskanalen. 

För ett år sedan blev det klart att Europa League-finalen säsongen 2016/2017 kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm. Den 24 maj 2017 är det dags och när Zlatan Ibrahimovic nu skrivit på för Manchester United finns alltså möjligheten att den svenske anfallaren kommer spela finalen på Sveriges nationalarena.

Svenska Fotbollförbundet som arrangerar finalen jublar över den möjligheten.

- Det är klart att man har sneglat på det, när de här ryktena har varit igång. Det är alldeles självklart. För alla svenskar vore väl det en drömfinal, att ha Manchester United som ena laget i finalen. Jag tycker det i alla fall, säger projektledaren för Sveriges finalansökan, Göran Havik.

- Tänker man på och pratar om Europa League så känner man att den har fått en extra krydda. Jag tror att det är bra för statusen på turneringen.

Hur starkt står sig finalevenemanget i Europa League överlag?
- Mycket, mycket starkt generellt sett. Jag var nere på årets final i Basel och det var en fantastisk upplevelse, med otroligt mycket supportrar från båda lagen som skötte sig bra och gjorde det till en folkfest. Jag tror att statusen har ökat på tävlingen i och med att vinnaren nu får en plats i nästa säsongs Champions League. Jag tycker det märks att några av de större klubbarna satsar fullt ut.

En rejäl skjuts för finalintresset är att vänta om Manchester United går hela vägen till final med Zlatan Ibrahimovic i laget.

- I Sverige tror jag intresset kommer vara högre på det här sättet. Nu är det inte fastställt när biljetterna till finalen kommer släppas, men jag gissar att det blir i början på nästa år. Är United då kvar i tävlingen kan det säkert bidra till den delen som släpps till den svenska marknaden, att folk snabbt vill försäkra sig om biljetter. Det skulle jag tro.

Man kan tänka sig ett scenario där Europa League-finalen blir det sista Zlatan gör på den absoluta toppnivån som spelare. Hur skulle det scenariot smaka?
- Jag tycker inte att det skulle spela någon jättestor roll, utan det vore bara fantastiskt roligt om han fick en spela en stor final på sin hemmaarena, det vore alldeles fantastiskt och det vore alldeles fantastiskt för den svenska fotbollspubliken, säger SvFF:s Göran Havik.

Publicerad 2016-07-02 kl 18:01
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER