Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5000 högljudda skottar väntar för Häcken: "Traditionsrik klubb"

Europa Conference League

Häcken är ute i Europa.
På torsdagen väntar Aberdeen - och 5000 högljudda skottar.
- De kommer skapa en bra inramning, säger Häcken-tränaren Per Mathias Høgmo till GT.

Foto: Bildbyrån

I Uefa Conference League-kvalet inleder Häcken borta mot skotska Aberdeen på torsdagskvällen. En match där tränare Per Mathias Høgmo tror laget kommer ställs inför ett rejält test.

- Aberdeen är en traditionsrik klubb med många fans. Nu kommer de få ha 5 000 supportrar på plats och de kommer skapa en bra inramning. Det kommer bli en tuff match men vi är glada över att få spela en sån här match, säger han till GT.

Høgmo ger en uppdatering kring skadeläget i truppen:

- Johan Hammar är tillbaka för fullt. Dessutom har Tobias Carlsson visat att han är en mittback som vi kan lita på. Sen är Samuel Gustafson i en uppstartsfas och behöver lite tid för att bygga upp fysiken. Daleho Irandust kom in sist och nu handlar det om att ta det steg för steg.

Annons

Målvakten Peter Abrahamsson ser fram emot att komma ut i Europa med Häcken.

- Det är ett roligt avbräck i vardagen att spela de här matcherna. Hoppas att det kan gå lite bättre än vad det har gjort under de senaste åren, säger han till GP.

De tre senaste försöken har laget åkt ut i kvalomgång två (då till Europa League) - mot Cork City, RB Leipzig och AZ Alkmaar.

Publicerad 2021-07-22 kl 13:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto