POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA
2d

Arsenals nya kritik mot Uefa: "Oacceptabelt - får inte upprepas"

Foto: Bildbyrån.

Arsenal-fans får 6 000 biljetter till Europa League-finalen.
Nu ger Arsenal åter Uefa kritik för valet av spelplats och antal biljetter. 
"Vi skulle gladeligan vilja vara med i framtida diskussioner för att undvika att den här situationen händer igen", skriver Arsenal på sin hemsida. 

Arsenal besegrade Valencia över två möten i semifinalen och spelar den 29 maj Europa League-final mot Chelsea i Baku, Azerbajdzjan. Matchens spelas på Bakus Olympiastadion, som rymmer 68 700 åskådare, men endast 6 000 biljetter ges till Arsenals fans och lika många till motståndarlaget. Nyligen riktade Arsenal kritik mot det. 

"Vi för aktiva diskussioner med Uefa för mer biljetter. Vi är besvikna över antalet biljetter vi har fått tilldelade till oss och det innebär uppenbarligen extrema svårigheter i hur vi ska fördela dem till er, våra lojala fans. Som många av er är medvetna om är vi stolta över att ha runt 45 000 säsongskortsinnehavare och över 180 000 officiella medlemmar, skrev Arsenal i ett uttalande på sin hemsida.

Men fler än 6 000 biljetter blir det inte till lagets supportrar - och nu riktar Arsenal åter kritik mot Uefa med en vädjan om bättre villkor för finalisternas fans i framtiden. 

"Vi är bitterligen besvikna över att Uefa, på grund av transportbegränsningar, bara kan ge maximalt 6 000 biljetter till Arsenal för en arena med en kapacitet över 60 000. Tiden får utvisa om det även är möjligt för 6 000 Arsenal-fans att komma till matchen med anledning av exrema reseutmaningar", skriver Arsenal i ett uttlanade på sin hemsida. 

"Vi har 45 000 säsongskortsinnehavare och att så många fans ska missa detta på grund av att Uefa väljer en spelplats med så begränsad resemöjlighet är helt enkelt inte rätt. Verkligheten är den att oavsett vilket lag som hade nått final, så hade de inte kunnat möta efterfrågan från supportrar", skriver klubben vidare. 

Arsenal efterfrågar även svar på anledningen till att finalen spelas i Baku. 

"Å våra fans vägnar vill vi försöka förstå kriterierna bakom vilka platser som väljs för finaler och hur supporterkrav finns med i den bilden", skriver klubben. 

"Vi uppmuntrar i framtiden Uefa till att säkerställa att logistik för supportrar är en del av framtida diskussioner för val av spelplats för en final eftersom att det som händer den här säsongen är oacceptabelt och inte får upprepas. Vi skulle gladeligan vilja vara med i framtida diskussioner för att undvika att den här situationen händer igen". 

Publicerad 2019-05-16 kl 12:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå