Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem lån på tre år - nu vill Lahne ta ny fart: "Inte nått i närheten av min potential"

Europa

Jack Lahne har lånats ut fem gånger på drygt tre år.
Nu vill forwardstalangen ta ny fart med Ujpest i Ungern.
- Jag känner inte att jag nått i närheten av min fulla potential, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Jack Lahne, 20, slog igenom i Brommapojkarna 2018 och flyttade till Amiens. Sedan dess har han gjort fyra mål på 18 matcher på tre och ett halvt år i Frankrike - och främst varit utlånad till andra lag.

Lahne har, under korta sejourer, varit hos AIK, Örebro SK, BK Häcken och Botev Plovdiv - och lämnade i somras åter den franska klubben, men den här gången för ett säsongslån med köpoption.

Nu är Lahne på plats i Ungern och har gjort två assist på sex framträdanden med Budapest-klubben Ujpest, som fått en tuff start på säsongen och är på tionde plats i den ungerska högstaligan.

- Det startade lite skakigt, då det var lite svårare att komma in i laget när vi inte spelade så bra. Vi fick inte med oss resultat, och då är det en svår situation. Nu börjar jag komma in i det mer och mer, och det är jätteskönt att vi tagit första vinsten i ligan och i cupen, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Inför säsongen ville Lahne gå på ett lite längre lån och blev lockad av den ungerska klubben.

- När jag hörde att Ujpest var intresserat, så visste jag inte så mycket. Jag googlade och såg att det är en otrolig klubb med en otrolig historia, och att det finns extremt bra spelare här. Det är skönt att jag är här i ett år, så jag kan känna mig hemma, etablera mig och inte bara komma tillbaka till Amiens gång på gång efter tre månader. Det är skönt att kunna sätta upp mål som jag har för ligan.

Lahne är nöjd med sin senaste utlåning till Botev Plovdiv, då han känner tränaren Azrudin Valentić sedan tiden i BP och fick gott om speltid, men tycker samtidigt att det varit lite tufft med alla korta lån senaste åren. Han menar att det varit hackigt och att han inte fått vila mellan säsongerna.

- Jag har inte varit i ett lag längre än sex månader. Jag har gått på lån, lån, lån, och det tar på en. Jag lämnade BP under försäsongen, drog till Amiens mitt under deras säsong, och sedan var det AIK och därefter tillbaka till Amiens för försäsong. Sedan spelade jag i Örebro, och sedan tillbaka till Amiens, och sedan var det Häcken och därefter Amiens igen och Botev, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Det har inte varit så mycket vila och tid att återhämta sig mentalt. Nu känner jag att jag äntligen fått chans att göra det, vilket är superskönt och bra. När jag kom hit var jag fullt utvilad och det var bara att köra. Sedan tar det lite tid att komma in i truppen, lära känna spelarnas spelstil och laget.

Lahne trivs nu utmärkt i Budapest och hoppas på att göra bra prestationer framöver. Han vill plocka fram det han har i sig och  nå ut till sin fulla potential på fotbollsplanen.

- Det är en otroligt bra klubb, väldigt professionell och en otrolig stad. Allt är rätt nu, så nu är det bara fotbollen. Jag vet att den äntligen kommer visas på det sättet som jag velat visa i flera år. Det är inte bara glimten som jag hade ett litet tag i BP, jag har mycket mer att visa. Jag känner inte att jag nått i närheten av min fulla potential, och alla mål jag satt upp, som att bli uttagen till U21-landslaget. Jag har massa mål jag vill nå och jag ser verkligen fram emot detta.

ANNONS

Du vill bevisa vad du går för framöver?
- Ja, och inte bara för alla andra, utan mest för mig själv. Jag vill framför allt vara nöjd själv med mitt spel och att jag spelar bra. Då kommer alla andra tycka det också, då jag är min egen största kritiker till min fotboll. Jag vill kunna klappa mig själv på ryggen efter säsongen för att jag gjort det bra. Sedan kommer allt falla på plats. Då kommer det inte vara att jag var ett ”tre månaders-skott” i BP, att jag flög upp då. Jag vill visa att jag är en bra fotbollsspelare.

Publicerad 2022-09-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto