POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA
5d

Holländske legendaren om jämställda löner: "Löjligt"

Foto: Bildbyrån

Frank De Boer har sagt sitt om löneskillnaderna mellan män och kvinnor inom idrotten.
Den holländske legendaren tycker inte att lönerna borde vara lika.
- Enligt mig är det löjligt, säger han till The Guardian.

Den holländske legendaren Frank De Boer, med ett förflutet som spelare i såväl Ajax och Barcelona, är skeptisk till att jämställda löner mellan män och kvinnor inom fotbollen.

Detta berättar han i en intervju med The Guardian.

- Enligt mig är det löjligt. Det är precis likadant inom tennisen där till exempel 500 miljoner ser en stor final på herrsidan medan 100 miljoner ser en final på damsidan. Det är skillnad för mig, säger han.

- Det är självklart att de ska gå betalt för vad de förtjänar och inte mindre än det, men bara vad det verkligen förtjänar. Om de är lika populära som manliga idrottare kommer marknadsföringssidan också se det. Men så är det inte nu, så varför ska de tjäna lika mycket?

Jämställdhetsfrågan inom fotbollen är också på tapeten i Sverige. Tidigare i juli gick bland annat flera före detta elit- och landslagsspelare ut i ett öppet brev till Svenska Fotbollförbundet där man uppmanade SvFF att ta tag i jämställdhetsfrågan.

"Att börja med en jämställd och lika ersättning för våra representationslag är ett minimikrav. Då kan vi också visa detta utåt från Sverige och fortsätta ta kampen gentemot FIFA, UEFA och kan prata om jämställdhet på riktigt",stod det bland annat i brevet.

Publicerad 2019-08-14 kl 10:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå