Höjdpunkter: Real Madrid slog Frankfurt - Vann supercupen
Benzema skickar in 2-0 mot Frankfurt efter jättetavla
Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Real Madrid har tagit årets första titel. I supercupen. De regerande Champions League-mästarna slog Eintracht Frankfurt, som vann Europa League i fjol, på Olympiastadion i Helsingfors.

Huvudstadsklubben spräckte nollan i den 37:e minuten efter en hörna. Karim Benzema var starkast i luftrummet, nickade till Eder Militao som i sin tur friställde David Alaba. Backen gjorde inget misstag när han hade öppet mål. Österrikaren skickade in 1-0, vilket också var ställningen i paus.

Drygt halvvägs in i matchens andra akt utökade Real Madrid sin ledning.

Karim Benzema fick bollen i höjd med straffområdeslinjen och fipplade iväg ett avslut mot mål. Trots att det knappt var styrfart på skottet och att det gick mitt i mål så kunde inte Kevin Trapp i Frankfurt-målet hålla tätt.

- Det är inget jätteavslut av Benzema. Det är en riktig målvaktstavla av Trapp. Det är en jättetavla. Den går igenom honom, säger C More-/Telia-experten Olof Mellberg.

Det var fransmannens första tävlingsmål den här säsongen. I och med det passerade han Raul i Real Madrids skytteliga genom tiderna. Benzema står på 324 gjorda tävlingsmål medan Raul avslutade sin karriär med att ha svarat för 323 fullträffar. Vem som gjort flest? Cristiano Ronaldo, med 450.

Matchen slutade 2-0.

- Vi började bra och sedan var vi tvungna att dra upp tempot för att vinna. Jag tror den här gruppen kan gå långt, säger Carlo Ancelotti till Movistar enligt Mundo Deportivo.

Real Madrid spelar härnäst på söndag. Då står Almeria för motståndet i La Liga-premiären.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Junior.

Eintracht Frankfurt: Trapp - Touré, Tuta, N'Dicka - Knauff, Sow, Rode, Lenz - Kamada, Borre, Lindstrøm.

Publicerad 2022-08-10 kl 22:51