POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
29v

Fifas VM-miss - svensk journalist fick regelverk omskrivet: "Amatörmässigt gjort"

Foto: Bildbyrån.

Sverige lottades nyligen in en grupp till VM i Frankrike.
Då uppmärksammade BT:s journalist Johan Rydén oklarheter - och fick Fifas regelverk omskrivet inför mästerskapet. 
- Det ser ut som en panikkonstruktion, säger han till BT

Svenska damlandslaget lottades nyligen in i en grupp med USA, Thailand och Chile till VM-slutspelet i Frankrike 2019. Däremot gick inte allt rätt till under lottningen, vilket BT:s reporter Johan Rydén uppmärksammade efteråt. Rydén upptäckte dels att spelschemat inte stämde överens med VM-reglerna, men även att det fanns en hel del frågetecken för var gruppsegrarna ska placeras och mot vilket motstånd i slutspelsträdet. 

Rydén hörde av sig till Fifa, fick först spelschemat ändrat och därefter regelverket omskrivet efter frågorna han hörde av sig om. 

- Det rörde bland annat grupp F, där Sverige spelar. På ett ställe stod att vinnaren gruppen ska möta tvåan i grupp E, på ett annat att det är tvåan i grupp B. Efter den ändring som nu gjorts står det klart att det blir det första alternativet, men det blir orättvist antal vilodagar mellan matcherna: Vinner Sverige sin grupp kommer motståndet i åttondelsfinalen att ha haft tre extra vilodagar gentemot Sverige. Både Sverige och USA har skäl att protestera mot det här, som jag ser det. Och faktum är att det kan vara bättre att bli tvåa än etta Sveriges grupp,säger Rydén till BT. 

Rydén är, trots förändringarna, kritisk till det nya regelverket. 

- Det som är mest anmärkningsvärt är att det nya känns amatörmässigt gjort; det ser ut som en panikkonstruktion. Bland annat får fem av de sex gruppsegrarna hemmaplan i åttondelsfinalen, ett lag får bortaplan. Det spelar inte så stor roll i ett mästerskap, men det ser ändå märkligt ut, säger han till tidningen. 

Publicerad 2018-12-20 kl 08:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå