POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fifa lovar utsålda arenor under VM

Det kommer inte att finnas en enda tom stol under sommarens fotbolls-VM i Sydafrika. Det lovar det internationella fotbollförbundet, Fifa, efter den senaste tidens kraftiga biljettförsäljningar.


- Från dag ett har vi sagt att alla matcher ska vara utsålda och jag är mer optimistisk nu än för tre veckor sedan, säger Fifa:s general sekreterare Jerome Valcke till Reuters.

Försäljningen av biljetter i butiker i Sydafrika började för tio dagar sedan. Det tände VM-febern för första gången i landet och det var kaos när tusentals fans rusade för att köpa biljetter, så hårt att datasystemen kraschade.

Det finns i dagsläget cirka 130 000 biljetter kvar. 40 av 64 matcher är slutsålda. Det är en ökning från 29 matcher för en kort tid sedan.

Fifa sålde inledningsvis bara biljetter på internet och blev kritiserade för att inte tänka på de fattiga sydafrikanerna som inte har tillgång till datorer och bankkonton. Försäljningen till europeiska länder har gått trögt jämfört med tidigare VM, det på grund av höga resekostnader och rädsla för säkerheten i Sydafrika.

TT

Publicerad 2010-04-27 kl 14:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå