Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

EXTRA: Nya gripanden i Fifa-skandalen

Schweiziska myndigheter genomförde en gryningsräd och grep mer än ett dussin personer med anknytning till det internationella fotbollsförbundet Fifa, rapporterar The New York Times.

Åtminstone några av gripandena skedde på samma lyxhotell där flera Fifaföreträdare greps i maj. Schweizisk polis gick in i hotellet Baur au Lac vid sextiden lokal tid. En ansvarig på hotellet berättar att personal och gäster ombads att lämna byggnaden på grund av "en extrem situation".

Polisen inriktade sig på nuvarande och tidigare ledare i fotbollsvärlden för anklagelser om bland annat penningtvätt och bedrägerier, uppgav myndigheter. De nya anklagelserna väntas drabba fotbollshöjdare i Syd- och Centralamerika särskilt hårt, rapporterar tidningen. Bland andra ska Honduras förbundsrepresentant Alfredo Hawit och Juan Angel Napout från Paraguay ha gripits. Hawit är president för Concacaf, det nord- och centralamerikanska fotbollförbundet, och Napout leder Conmebol, vilket är Fifas sydamerikanska konfederation. Båda ingår i Fifas exekutiva kommitté.

New York Times skriver att den redan svällande utredningen mot Fifa gemnom torsdagsmorgonens aktion närmast fördubblats i sin omfattning. Däremot ska varken Sepp Blatter eller Fifas tidigare generalsekreterare Jerome Valcke, som bägge anklagats för ekonomiska oegentligheter tidigare, finnas med bland de arresterade.

Schweiz åklagarämbete uppger att förhör kommer att hållas under torsdagen och att två personer misstänks för mutbrott i mångmiljonklassen. Dessa riskerar även att utlämnas till USA för att genomgå en rättslig prövning där.

Ironiskt nog skedde torsdagens insats bara några timmar innan just exekutivkommittén skulle samlas i Zürich för att inleda den andra dagen i en konferens med syfte att reformera Fifa och diskutera regeländringar för att undvika framtida skandaler i stil med den härva som började nystas upp under sommaren.

Publicerad 2015-12-03 kl 07:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons