Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Fifa-toppen: "Vill inte se något PR-stunt från polisen"

Foto: Scanpix

Det ryktas om nya gripanden inför Fifas presidentval och kongress på fredagen. Något ordförandekandidaten shejk Salman bin Ebrahim al-Khalifa ogillar skarpt.
- Vi vill inte ha något PR-stunt från polisen, säger han.

När Fifas höjdare samlades för ett toppmöte 27 maj 2015 brakade ett rejält rabalder lös. Schweizisk polis, i samarbete med USA:s åklagarämbete, genomförde en överraskande gryningsräd på det lyxhotell i Zürich där organisationen samlats, och ett flertal förtroendevalda delgavs misstankar om ekonomisk brottslighet. En härva som bland annat tvingat fram president Sepp Blatter och Uefas Michel Platinis avgångar.

Inför kongressen 26 februari, där Blatters efterträdare ska utses, förekommer medieuppgifter om att någonting liknande kan vara på gång igen, även om det inte finns några indikationer från officiellt polishåll om att så skulle vara fallet. En som inte uppskattar spekulationerna är shejk Salman bin Ebrahim al-Khalifa, ordförande för Asiens konfederationsförbund och en av fem kandidater till Fifas presidentpost.

- Vi vill inte ha ett PR-stunt från polisen, säger han till nyhetsbyrån AP och fortsätter:

- Jag tycker inte att det vore rättfärdigt att använda sig av en valdag för att arrestera tillresta representanter. Det skulle skicka fel signaler till medlemsländerna. Det jag oroar mig för är att våra kongressdeltagare inte ska känna sig trygga på grund av detta.

Publicerad 2016-02-24 kl 08:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons