Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Nilsson: "Positiv till Michel Platini som Fifa-president"

Foto: Scanpix

Michel Platini bekräftade idag att han ställer upp i det kommande Fifa-valet. Något som är goda nyheter enligt Karl-Erik Nilsson.
- Det känns bra då det är en stark kandidat, säger han till Fotbollskanalen.

Efter att Sepp Blatter annonserat att ställer sin plats som Fifa-president till förfogandet har spekulationerna om vem som blir ny Fifa-president gått i högvarv. Idag bekräftade den nuvarande Uefa-presidenten Michel Platini att han kommer att vara en av kandidaterna i presidentvalet den 26:e februari.

- Jag påverkades av det stöd och den uppmuntran jag fått, säger han enligt Uefas hemsida.

Att Platini nu ställer upp som Fifa-president menar Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är goda nyheter.

- Det känns bra då det är en stark kandidat och en kandidat som kan vara rätt man för att reda upp den situationen som råder inom Fifa. Det handlar så mycket om att få en kandidat som kan få ett brett stöd inför förändringsarbetet som måste göras inom Fifa. Då gäller det att inte gå vidare från ett val med majoritet på 51 procent, utan att man får med sig ett starkt stöd. Jag är ganska säker på att Platini inte ställt upp om han inte försäkrat sig om ett brett stöd i övriga delar av världen, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

- Sen måste man vara medveten om att det finns ytterligare kandidater som sagt att de tänker kandidera. Därför tror jag att det var bra att han gick ut i god tid för att det kan få någon av de andra kandidaterna att överväga om man ska kandidera. Jag tror att det här kan få en del att tveka vilket i sin tur gör Michel Platini till en ännu starkare kandidat.

Med tanke på vad som skett inom Fifa, tror du att resten av världen vill se ytterligare en europeisk president?
- Jag tror att just Michel Platini har haft ett gott anseende och vi har också i Uefa under hans ledning skrivit ett antal brev internt om olika samarbetsområden mellan de olika federationerna. Därför tror jag att han kanske är en av få som skulle kunna få det här breda stödet, och för oss i Europa så är det otroligt viktigt då det är vi som legat på kring det här förändringsarbetet. Så på det sättet så tror jag det är bra och är övertygad att det kommer bli ett brett stöd för honom.

En diskussion som blåst upp är att Michel Platini själv röstade på VM i Qatar, samt att hans son numera jobbar i landet. Många är oroliga för att det inte skulle få någon förändring alls om Platini sätter sig vid styret?
- Jag tror att det kommer bli en stor förändring. Bara det faktum att det blir en ny president gör att det kan sättas igång ett förändringsarbete av Fifas kultur. Jag är övertygad att han vet vad övriga Europa och vad större delar av fotbollsvärlden vill se, så det är ingen tvekan på att han också vill se motsvarande förändringsarbete inom Fifa. För det är en stor skillnad på att som tidigare bara vara en ledamot i Fifas kommité. Iklär han sig rollen som president har han givetvis en större möjlighet att agera. Så jag är inte orolig över dessa farhågor utan är väldigt positiv till Michel Platini som FIFA-president.

Publicerad 2015-07-29 kl 18:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons