Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Polisrazzia mot Kentaros huvudkontor - misstänks i Fifa-skandalen

Foto: Scanpix

Kentaro har i många år ägt tv-rättigheterna till delar av svensk fotboll. Nu misstänks man vara inblandad i Fifa-skandalen och i onsdags gjorde en polisrazzia mot företagets huvudkontor.

Schweizisk polis gjorde i onsdags en razzia mot rättighetsbolaget Kentaro. Bolaget har under flera år ägt tv-rättigheterna till delar av svensk fotboll och misstänks nu i utredningen av Fifa-skandalen.

Kentaro var, till nyligen, ansvarig för att marknadsföra det brasilianska landslagets träningsmatcher. Det som schweizisk polis håller på att utreda är en landskamp mellan Argentina och Brasilien 2010 som spelades i Qatar. Enligt tyska Bild ska landet ha betalt närmare en miljard kronor för att få Lionel Messi och Neymar till sin arena. Efter matchen ska ländernas respektive fotbollspresident Ricardo Teixeira samt Argentinas Julio Grondona ändrat sina röster till Qatar som värdland för VM.

InsideWorldFootball.com skriver att Fifa-utredningen sett över de etniska reglerna av finansieringen av arrangemanget, men inte hittat några regelbrytande metoder. Sajten skriver att schweizisk polis däremot hittat ett bankkonto i Monaco kopplat till Brasiliens förra fotbollspresident där flera pengatransfers gjorts från Gulf-området. Kentaros koncernchef Philipp Grothe säger till AP att han träffat polisen och är öppen för utredningen.

- Vi har alltid samarbetat med myndigheterna och kommer fortsätta att göra det.

Publicerad 2015-06-12 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons