Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sepp Blatter om avhoppet: "Platini hotade med fängelse"

Fifa-skandalen

Sepp Blatter kommer att avgå som Fifa-ordförande nästa år. Enligt schweizaren själv ska Michel Platini ha hotat med fängelse om Blatter inte drog sig ur omröstningen.

Foto: SCANPIX

Det var för drygt två månader sedan som Sepp Blatter meddelade att han avgår som ordförande för Fifa, bara dagar efter att han blivit återvald.

Blatter har haft den högsta posten inom Fifa sedan 1998 men kommer i slutet av februari nästa år att ersättas. En som kan bli nästa Fifa-ordförande är Michel Platini, som sedan 2007 varit ordförande för det europeiska fotbollsförbundet, Uefa.

Och nu framkommer nya uppgifter kring hur det gick till när Sepp Blatter valde att avgå som ordförande, i alla fall om man ska tro schweizaren själv.

Sepp Blatter menar att Platini pratade med schweizarens bror i samband med kongressen där Blatter omvaldes som Fifa-ordförande.

ANNONS

- Säg till Sepp att dra sig ur omröstningen, annars kommer han att åka i fängelse, påstår Blatter i en intervju med tidningen Volksrant att Platini ska ha sagt.

Schweizaren menar dock att Platinis påstådda hot inte hade något att göra med hans avhopp.

- Nej, nej. Jag förstod först senare vad han hade sagt. Jag gav inte upp min kandidatur på grund av tryck från Platini.

Sepp Blatter berättar också att han kommer avslöja "allt" kring hans avhopp när han inte är Fifa-president längre.

Publicerad 2015-08-15 kl 14:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto